– Trenden vi har sett i Oslo-regionen gjennom våren har bare forsterket seg, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til avisen.

Han spår en juli man aldri har sett maken til og begrunner dette med sterkt prispress og en ubalanse i markedet mellom tilbud og etterspørsel. Også på lengre sikt tror han prisene skal kraftig opp.

Minst 25 prosent

– Ser man dette året og neste år under ett, tror jeg det kan bli snakk om en prisstigning på 25 til 30 prosent, sier Halvorsen.

Han får støtte av Grethe W. Meier, administrerende direktør i Privatmegleren. Hun mener man vil se en prisoppgang på minst 25 prosent i hovedstaden fra starten av dette året til utgangen av 2017.

– Det er ingenting som tyder på at dagens marked vil endre seg i Oslo, sier Meier. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Venter boligprisbrems i 2017

 
Nervøst boligmarked i Sverige dnPlus (DN+)

Solgte boligen selv - fikk rekordpris

 
- Brå og kraftig boligprisnedgang