Denne leiligheten i Engelsminnegata nær Stavanger sentrum har vært ute for salg siden slutten av november. For få år siden ville det vært utenkelig, ifølge megleren som selger leiligheten.

- Denne leiligheten ville under normale omstendigheter blitt solgt etter en visning eller to, i meste fall etter en eller to uker, sier eiendomsmegler Eivind Christian Dahl. Han er daglig leder for DnB Eiendoms meglerkontor i Stavanger.

Nå vet han ikke om leiligheten selges denne uken eller om flere måneder.

- Vi er inne i en ny hverdag. Det er vanskelig å vite når den riktige kjøperen kommer, sier han.

Svakeste januar noen sinne

Arbeidsledigheten har økt, og oljekrisen har for alvor slått inn over oljebyen Stavanger. Det merkes også i boligmarkedet. Bruktboligprisstatistikken for januar som ble offentliggjort onsdag viser at forrige måned var Stavangers svakeste januar-måling siden målingene begynte i 2003.

BAKGRUNN: Svakeste januarmåling noensinne i Stavanger

Leiligheten i Engelsminnegata har en prisantydning på 3,75 millioner kroner. Den er ifølge megleren et godt symbol på dagens situasjon i Stavangers boligmarked.

- Det er mange som er usikre. Vi ser at kjøpergruppen er endret og det vil ta noe lenger tid, men en slik leilighet vil bli solgt. Det er bare snakk om tid, sier han.

Saken fortsetter under bildeserien.

Eiendomsmegler Eivind Christian Dahl i DnB Eiendom.
Eiendomsmegler Eivind Christian Dahl i DnB Eiendom. (Foto: Tomas Alf Larsen)

Vil ikke svartmale

Boligtallene viser at gjennomsnittlig omsetningstid i Stavanger var 90 dager i januar mot 67 dager i desember 2015, og 59 dager i november.

- Kjøperne sitter på gjerdet og bruker lengre tid til å bestemme seg. Det er godt utvalg av objekter, som igjen betyr at større tilbud og mindre etterspørsel, sier Dahl.

Selv om boligmarkedet i Stavanger har fått hard medfart, ønsker ikke meglersjefen å svartmale byen.

- Det er mange i byen som ikke er påvirket av oljekrisen. Det finnes også fortsatt mange som vil investere i eiendom, og vi selger jevnt og trutt hver uke. Selv om det ikke går like raskt som tidligere. Men vi må huske på at vi har sittet på den gyldne gren i mange år, og at det vi ser nå er et mer normalt nivå, sier han.

Les også på DN.no:

Verdens største selskap i kamp mot kriserammet øyparadis

Oljeskatt-forslag får kjølig mottakelse

Asia i dag: Forsøker å forhindre systemkollaps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV:

Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble

Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble
Den britiske astronauten Tim Peake er stasjonert på Den internasjonale romstasjonen ISS. Tirsdag stilte han opp på en direktesending som ble overført til nesten 300 000 skolebarn i Storbritannia.
01:48
Publisert: