Prisene på borettslagsleiligheter formidlet av Garanti Eiendomsmegling steg 3,2 prosent i mai sammenlignet med måneden før.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i mai 2016 på 36.492 kroner, mens det tilsvarende tallet i april 2016 var på 35.346 kroner.

- Driver prisene oppover

I løpet av de siste 12 månedene har prisene på boliger formidlet av Garanti Eiendomsmegling steget med 15,1 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 31.701 kroner.

- Dette er veldig sterke tall, og vi har ikke registrert høyere prisvekst i mai tidligere år. Det er et underskudd på boliger i markedet for tiden, og konsekvensen av dette er mange kjøpere per objekt, noe som driver prisene oppover, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Uendret omsetningshastighet i mai

Sammenlignet med forrige måned er antall omsetningsdager uendret denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i mai 2016 var 36 dager. Det er like mange dager som i april 2016, og 11 dager mindre enn på samme tid i fjor.

- Vi merker nå at antall oppdrag øker, så det blir spennende å se om den sterke utviklingen fortsetter, sier Drogseth.

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter nær100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt hver måned.

Eiendom Norge legger frem den landsomfattende boligprisstatistikken for mai fredag 3. juni klokken 11. Se tallene først på DN.no!

Les også:
Frykter boligprisene i Oslo stiger mer enn 20 prosent på to år

Selger millionboligen på Facebook 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.