Prisene på borettslagsleiligheter omsatt av Garanti Eiendomsmegling var 4,0 prosent lavere i oktober sammenliknet med september, viser fersk statistikk fra eiendomsmeglerkjeden.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i 32.201 kroner i oktober, mens det tilsvarende tallet i september 2015 var 33.560 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 9,6 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 29.393 kroner.

- Prisene går tilbake i oktober. Dette var ikke helt uventet, men nedgangen er litt kraftigere enn det vi hadde sett for oss. På lengre sikt har likevel utviklingen vært god. Det blir spennende å følge prisene fremover, særlig i lys av den noe usikre situasjonen i norsk økonomi for tiden. Hos oss har antall oppdrag vært høyere denne måneden enn tilsvarende måneder de siste par årene, noe som gir grobunn for optimisme, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Flere bud per bolig

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter rundt 100.000 boliger. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt per måned, oppgir meglerkjeden.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I oktober 2015 er det i snitt 4,1 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,2 bud fra september 2015, og en oppgang på 0,1 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 1,6 i oktober 2015. Dette er en nedgang på 0,4 budgivere fra forrige måned, og like mange budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Svakere utvikling i norsk økonomi

Onsdag klokken 11 legger eiendomsmeglerbransjen frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for oktober.

Se tallene først på DN.no!

- I løpet av oktober har det kommet flere tegn som tyder på en svakere utvikling i norsk økonomi. Derfor blir det spennende å se hvordan boligmarkedet utviklet seg i oktober, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding, sendt ut i forkant av fremleggelsen.
 

Les mer om bolig:
- For mange er BSU sparing til bolig nummer to eller tre
Kutter prisen med 12 mill.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.