I fjor sommer ble Dønnevik Gård ytterst mot storhavet på Skåtøy utenfor Kragerø lagt ut for salg med en prislapp på 45 millioner kroner.

Da budene lot vente på seg, trakk eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik og Partners hytta fra markedet. I vår gjorde han et nytt forsøk - uten å justere prisforventningene.

Eiendommen har også blitt profilert internasjonalt, uten napp så langt.

Derfor kuttes prisen nå med 12 millioner kroner.

Ifølge Nordvik har det tidligere vært interessenter som kunne tenke seg å by 30-35 millioner for eiendommen.

- Vi har nå lyst til å selge den. Så da tenkte vi at nå legger vi den ut for 33 millioner kroner, og så ser vi hva markedet sier. Så får vi finne ut om vi har noen kjøpere, sier Nordvik.

Må påregne mye arbeid

Den 325 mål store eiendommen omfatter, strandlinje, skog,  åtte bygninger, deriblant en skipperstue på 200 kvadratmeter, båthus, dukkestue og en gammel låve konvertert til bibliotek og teatersal.

Det var farfaren til nåværende eier Ingvild Gierløff Løe som kjøpte stedet i 1920 etter å ha tilbragt sine barndoms somre i det gamle skipperhuset på gården. Han utvidet senere med ytterligere to naboeiendommer som han kjøpte opp.

- Vi selger fordi det er en stor eiendom med en stor bygningsmasse som har stort behov for vedlikehold og oppussing, sa eieren til DN forrige sommer.

Hun er lærer i videregående skole, og arvet stedet sammen med sine to barn og sin søster. De siste tre årene har hun bodd i skipperhuset for å få utført det mest nødvendige av vedlikehold.

Nordvik påpeker også at kjøper må påregne mye arbeid, vedlikehold og ombygging.

Vil oppgradere for 20 mill.

- En del har sagt at de ville lagt ned 20 millioner kroner på å oppgradere eiendommen, noen sier de ville brukt mer, sier Nordvik.

- Mange har pengene, og har sagt at de kunne tenke seg stedet, men orker ikke å begynne på alt arbeidet, men vil heller kjøpe noe som er ferdig. Det har ikke vært liebhabere i denne prisklassen, sier Nordvik.

Nordvik understreker at det generelt tar tid å omsette de aller dyreste eiendommene.

Bra i «melk og brød-segmentet»

Nordvik sier sjøhyttemarkedet har vært bra i sommer.

- Melk og brød-segmentet, hytter fra to til ti millioner kroner, har vært veldig bra. Men det er jo en annen ting i det aller dyreste segmentet, når du passerer 25 millioner kroner. Det er klart det er kjøpere der ute, men alle veier prisen opp mot hva de må gjøre for å få den standarden de ønsker, sier Nordvik.

I fjor sommer solgte han rederfamilien Klaveness’ landsted i Lillesand for rekordhøye 52 millioner kroner. Da hadde den 74 mål store Gaupholmen,med skipperhus fra 1730 og eget svømmebasseng, ligget to år på markedet.

Les mer om eiendom:
Deler ut private opplysninger om naboene
Rekordhøyt salg av nye boliger
  Hafjell på pristoppen dnPlus

Se DNtv: Vinneren av firmabiltesten 2015

Årets vinner, Peugeot 308
Peugeot 308 er vinner av årets viktigste firmabiltest
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.