Bruktboligprisene på Oslos østkant er for lave til at det er attraktivt å bygge nye boliger, ifølge utbyggere.

To av de mest sentrale utbyggerne i utviklingen av drabantbyene i Groruddalen, OBOS og Selvaag, mener derfor Oslo kommunes planer om «nye Furuset» ikke er gjennomførbare, melder NRK.

Oslo kommunes planer for Furuset omfatter blant annet 2.000 klimavennlige boliger. Dem får de ingen til å bygge, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.

- Vil ikke få noen kjøpere
– Det er ikke mulig slik markedet er i dag. Bruktboligprisene på Furuset er så lave at hvis vi skulle bygge nye boliger der, så ville de, særlig på grunn av byggekostnadene, koste veldig mye mer enn bruktboligene. Vi vil ikke få noen kjøpere til de boligene, sier Pettersen.

Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig mener det vil bli en utfordring for Oslo kommune å finne noen som vil bygge boligene.

– Området har en snittpris på rundt 25.000 kroner per kvadratmeter. Når byggekostnadene ligger på rundt 30.000 kroner per kvadratmeter uten å regne med tomteprisen, så sier det seg selv at det blir vanskelig å få til, sier Schumann.

Les også: Navarsete: Langt billigere enn utbyggerne hevder! Schumann: Hvorfor skulle jeg giddet å lyve?


Boligmeldingen: - Jeg klarer ikke se noen konkrete tiltak

Over 60 prosent av leiemarkedet i kapitalismens høyborg New York er regulert
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.