2010 var et godt år for DnB Nor og bankens toppsjef Rune Bjerke.

Med et årsresultat på 14 milliarder kroner kunne styret i DnB Nor unne Bjerke en bonus på 1,89 millioner kroner for 2010- en nær tredobling fra året før.

Samtidig mottok han en lønn på 4,7 millioner kroner, slik at han totalt fikk godtgjørelser på 6,6 millioner kroner. I tillegg kommer kostnaden i forbindelse med Bjerkes pensjonsordning, som var på 3,5 millioner kroner. Dermed ligger regnestykket tilsammen på rundt 10 millioner kroner.

Tøff periode
Bjerke startet som toppsjef i DnB Nor i januar 2007, og har sittet i sjefstolen gjennom finanskrisen og etterspillet av den. Banken kom seg helskinnet gjennom krisen, men konsernsjefen har i ettertid innrømmet at det var en svært krevende periode.

Bjerkes SMS-kontakt med Stoltenberg, beskyldninger om innsideaktivitet i forbindelse med bankpakken, klagesaken fra kunder som tapte stort på strukturerte produkter, beskyldninger om at banken ikke satt ned boliglånsrenten fort nok og Terra-kommunenes søksmål var blant sakene som førte til over 5000 oppslagssaker om Bjerke og DnB Nor i norske medier i løpet av de to månedene.

- Jeg sa til døtrene mine at det ville være et sunnhetstegn så snart det var en avis uten et bilde av pappa på forsiden av avisene, sa Bjerke til DN.no i mai 2009.

Bjerke har gjentatte ganger overrasket markedet positivt med bedre resultater enn analytikerne på forhånd hadde ventet seg.

Les også: Bjerke knaller til - igjen

Lønnsomme hoder
Men som vanlig er det ikke Bjerke som stikker avgårde med den største lønnspotten. Toppsjefen i DnB Nor Markets, Ottar Ertzeid, fikk en bonus på 8,8 millioner kroner på toppen av en årslønn på 2,4 millioner kroner.

DnB Nor Markets var DnB Nors melkeku gjennom de mest turbulente månedene etter at finanskrisen brøt ut, der store markedsbevegelser sikret meglervirksomheten gigantiske inntekter blant annet gjennom derivathandel.

I 2009 bidro hver eneste av de 647 ansatte i DnB Nor Markets med mer enn 8 millioner kroner - etter bonus - på bunnlinjen. Enkelte ansatte dro alene inn over 100 millioner kroner i resultat.

DnB Nor Markets dro inn 4,1 milliarder kroner før skatt og bonus i 2010, og ifølge Prosperas årlige meglerkåring er DnB Nor Markets nest best på aksjer og aller best på obligasjoner.

Les også: Vurderer bonusen til hver enkelt

Ellers i ledelsen fikk finansdirektør Bjørn Erik Næss en bonus på 1,5 millioner kroner, og en lønn på 3,4 millioner kroner. I sum ble det betalt ut drøyt 18 millioner kroner i bonus til ledelsen i selskapet.

Les også:

<b>Superlønnsomme ansatte</b>

<b>Acta-rådgiverne kan få negativ bonus</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.