- Vi er i en situasjon som er ny for oss. Fordi så mange av feltene er over platåproduksjon, slår forsinkelser på nye brønner rett inn på produksjonen. Det gjør at boreeffektivitet er blitt strategisk sentralt for selskapet, sier Hege Marie Nordheim, Leder for reserve og forretningsutvikling i StatoilHydro.

Bakgrunnen er at StatoilHydro har sette en dramatisk nedgang i boreeffektiviteten, målt i antall meter boret hver dag, de siste to årene.

Les hva StatoilHydro-ledelsen sier om strategien: <b>Vanskelig vekst i vente</b>

I forbindelse med fusjonen er det meste av Statoil og Hydros organisasjoner og arbeidsfordeling endret. En endring er at all boreaktivitet over hele verden er samlet i én organisasjon. Det er 1000 menn og kvinner med spesiell borekompetanse.

- Målet er 30 prosents forbedring 2012, det kommer ikke av deg selv. Det må skje i samarbeid med leverandørindustrien, sa hun til en samlet leverandørindustri.

Nordheim understreket i sitt foredrag at det er krevende å oppnå målene på norsk sokkel fremover, særlig på oljeutvinning, selv om selskapet har flere felt på gang.

- Vi leverer PUD (plan for utbygging og drift, red anm.) på Morvind de neste ukene og har en PUD liggende til vurdering allerede. Det kommer flere, men de kommer til neste år, forklarer hun.

- Vi skal bore noen svært viktige brønner i frontierområder de neste årene. Det blir veldig spennende. Det vil fortelle oss om potensialet på norsk sokkel på lang sikt, sier hun. Og legger til.

- Dette gjelder også følgene av forvaltningsplanen for Barentshavet når den tid kommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.