Det børsnoterte rederiet MPC Container Ships skriver i en børsmelding tirsdag kveld at det har inngått en avtale om å kjøpe rederiet Songa Container as for en samlet pris på 210,25 millioner dollar.

Det tilsvarer om lag 1,8 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Investor Arne Blystad er én av tre storeiere i Songa Container gjennom sitt Songa Investments. Han er også styreleder i rederiet.

– MPCC har blitt et godt bilde på den underliggende styrken i container-markedet. Vi er glade for å bidra til konsolideringen i markedet, og bygge et ledende selskap i det regionale container-segmentet, sier Blystad i meldingen.

Blystads investeringsselskap Songa Capital er fra før aksjonær i MPC Container Ships, med en eierandel på 1,4 prosent.

Kontanter og nye aksjer

115 millioner dollar av kjøpesummen gjøres opp i kontanter, mens den gjenværende andelen blir gjort opp i form av nye aksjer som skal utstedes i MPC Container Ships, går det frem av meldingen.

Det skal altså utstedes mellom 48 og 50 millioner nye aksjer, basert på en aksjekurs på 17,34 kroner. Tirsdag stengte MPC-aksjen til sluttkurs 21,9 kroner.

Etter transaksjonen vil MPC Container Ships ha 75 skip i sin flåte.

– Vi er fornøyde med å kunne ønske velrennomerte investorer som Arne Blystad, Canomaro og Klaveness velkommen til MPCC. Dette er en milepæl for selskapet, og vi er spesielt begeistret over utsiktene til den kontantstrømmen som det sammenslåtte selskapet vil dra nytte av, sier MPC-sjef Constantin Baack i børsmeldingen.

Ved årsskiftet eide Blystads Songa Investments 37,5 prosent av Songa Container, lik eierandel som Fredrikstad-investor Geir Brynildsens Canomaro Shipping as. Klaveness-familiens Klaveness Invest eide rett i overkant av 19 prosent.

Transaksjonen er ventet å ferdigstilles innen slutten av juli.

Børsrakett

MPC-aksjen har vært en av årets store kursvinnere på Børsen, og har steget 246 prosent siden nyttår. Som mange andre ble selskapet rammet da koronaviruset slo til i fjor vår, men har hentet seg kraftig inn siden.

Selskapet har blant annet dratt nytte av rekordhøye fraktrater på verdenshavene, og for én måned siden kostet det for første gang i historien over 10.000 dollar å sende en standard 40 fot lang container fra Shanghai i Kina til Rotterdam i Nederland.

Dette er blant de største og viktigste havnene i verden og en økning på 485 prosent på ett år, ifølge Drewry.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.