Det blir ikke oppgitt noen årsak til dødsfallet, men det er kjent at Wilhelmsen har vært syk i en periode.

Finansavisen var den første til å omtale denne saken.

Over 30 år i RCL

Arne Wilhelmsen var en av de tre grunnleggerne av cruiserederiet Royal Caribbean Cruises i 1968 og har vært styremedlem i mer enn tre tiår. Cruiselskapet er i dag et av de største i verden.

Wilhemsen ble født i Oslo, men dro til Harvard for å ta sin MBA-utdannelse. I 1954 gikk han inn i familieselskapet Anders Wilhelmsen & Co før han ble administrerende direktør der i 1961. Dette konsernet er i dag døpt om til Awilhelmsen.

Syv år senere grunnla han RCL. Der satt han i styret frem til 2003, da han ble etterfulgt av sin sønn Alex Wilhelmsen, skriver RCL i meldingen.

Formuen kraftig redusert

Wilhelmsen har hele tiden styrt sitt familieimperium gjennom konsernet AWilhelmsen, der de største delene av verdiene fremdeles er plassert i cruiserederiet RCL.

I fjor høst sto han oppført med en formue på 31 milliarder på Kapitals oversikt over Norges rikeste, noe som var 32 milliarder mindre enn året før.

Denne formuen er trolig enda mindre nå, da RCL har falt rundt 70 prosent på New York-børsen siden januar som følge av koronakrisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.