Seismikkselskapet Axxis Geo Solutions, med Sævik-familiens Havila som hovedeier, fikk driftsinntekter på bare 14.000 dollar i fjerde kvartal. Det tilsvarer rundt 118.000 norske kroner. Til sammenligning tjente selskapet 3,9 millioner dollar i fjerde kvartal 2019.

Selskapet fikk et driftsresultat (ebit) på minus 8,5 millioner dollar for kvartalet, og resultatet før skatt ble et underskudd på 11,3 millioner dollar. Det tilsvarer nesten 100 millioner kroner.

Påvirket av pandemien

«Etter som pandemien fortsatte å påvirke vår virksomhet i betydelig grad i fjerde kvartal, fokuserte selskapet hovedsakelig på multiklient-salg og på den tidligere annonserte restruktureringen. Positive og konstruktive dialoger med kreditorer og potensielle investorer ble initiert og var fortsatt pågående ved utgangen av kvartalet,» skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Selskapets markedsverdi er kun 25 millioner kroner.

Axxis Geo Solutions ble begjært konkurs i midten av januar etter at det ikke kom til enighet med kreditorene, og dagen etter søkte selskapet om rekonstruksjon.

Da ble det klart at en investorgruppe, med Arne Fredly (Apollo Asset Limited), Edvin Austbø (Alden as), Fredrik Sneve (F2 funds as), Kristian Lundkvist (Middelborg as) og Ketil Skorstad (Tigerstaden as) ville redde og ta over selskapet ved å skyte inn 127 millioner kroner.

Konkursbeskyttelse

Da planene om rekonstruksjon ble lagt frem i midten av januar ble kreditorene forelagt et tilbud om å bli gitt en sum tilsvarende 15 prosent av den utestående gjelden, eller få gjelden omgjort til aksjer til kurs 0,5 kroner.

Dersom kreditorene aksepterte forslaget ville investorene være villige til å spytte inn 15 millioner dollar i ny egenkapital gjennom en emisjon til kurs 0,1 kroner per aksje. Nåværende aksjonærer ville også få muligheten til å delta i emisjonen. Dersom Fredly og hans partnere fikk gjennomført sin plan, ville utvanningen av eksisterende aksjonærer blitt betydelig. Det skulle i så fall trykkes over én milliard nye aksjer i selskapet, i tillegg til gjelden som skulle konverteres til aksjer.

Axxis Geo Solutions opplyste at forslaget ble godt mottatt av kreditorene, og at et flertall av dem allerede hadde akseptert tilbudet, men det ble etter hvert klart at selskapet ikke klarte å få med alle sammen. Dermed har selskapet søkt om konkursbeskyttelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.