DNB Markets, Norges største meglerhus, hadde totale inntekter tett på to milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor. Det er det beste kvartalet siden andre kvartal 2020, da de hyperaktive kapitalmarkedene ga inntekter på 2,5 milliarder.

Avslutningen av fjoråret må kunne sies å ha vært svært aktivt for meglerne i DNB Markets, da inntektene økte med 40 prosent fra tredje kvartal, og over 25 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2020.

Tross økte driftskostnader, som var på nær 960 millioner kroner og høyt over de foregående syv kvartalene, endte resultatet før skatt på drøyt én milliard kroner i kvartalet. Dermed er gamlesjefen i DNB, Rune Bjerke, og hans gamle krav om én milliard i inntjening, i boks. Det er også en solid opptur fra 736 millioner kroner i samme periode året før.

Heftig marked

DNB legger frem resultater for fjerde kvartal, og oppsummer med at næringslivet har fått en boost. Banken har et uttalt mål om å redusere utlånene til de største bedriftene, og heller bistå dem med en palett av tjenester fra blant annet meglerhuset – det være seg rente- og valutasikringer og tilrettelegging for kapitalinnhentinger.

– Vi opplevde høy aktivitet over alle produkter. I tillegg til finansielle sikringsprodukter, var det stor etterspørsel etter verdipapirtjenester og hos corporate finance, sier konserndirektør for DNB Markets, Alexander Opstad.

Ifølge ham kom halvparten av alle honorarinntektene fra rådgivning til bedrifter i kjøps- og fusjonsprosesser i 2021, i fjerde kvartal. Opstad kan blant annet vise til at DNB Markets var rådgiver for Aker i salget av Oceanyield, og at DNB Markets var rådgiver i den største eiendomstransaksjonen i fjor: Gjensidige og AMFs salg av Oslo Areal til Entra.

Det skal dessuten ha vært høy puls hos de ansatte på kontorene i Sverige og USA.

Enda en rekord

Da DNB Markets la frem tredjekvartalstallene i oktober, uttalte toppsjef Opstad at det var meglerhusets beste tredje kvartal noensinne når det gjelder kundeinntekter innen aksjer og investment banking.

Per tredje kvartal utgjorde kundeinntektene for fjoråret drøyt 4,4 milliarder kroner, og Opstad pekte da på at den årlige veksten de tre siste årene har ligget på 10–11 prosent i gjennomsnitt, godt over målet på seks prosent. Dette tallet endte på over 6,3 milliarder kroner for hele året.

– Avslutningen på fjoråret var svært god, og vi gleder oss over at kundeinntektene aldri har vært høyere, og de vokser i godt tempo, sier Opstad.

Han kan vise til at kundeinntektene i de tre siste månedene i fjor steg 37 prosent fra fjerde kvartal 2020 – og at de ikke minst overgikk rekorden fra andre kvartal 2020 med 20 prosent.

DN omtalte onsdag hvordan et annet meglerhus, ABG Sundal Collier, fikk et rekordår i fjor.

Det har vært et par utrolige sterke år i aksjemarkedene siden starten av koronapandemien, og meglerhusene har hatt høyere aktivitet enn noensinne.

Her hjemme ble det satt rekord med 68 børsnoteringer i løpet av fjoråret, og noterte selskaper har aldri hentet så mye penger før i løpet av et år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.