Det skriver Dong i en melding onsdag morgen.

Aksjeposten selges for en ubetinget betaling på 1,05 milliarder dollar på kontant- og gjeldsfri basis, en betinget betaling på 150 millioner dollar, som vedrører separasjonsanlegget i Fredericia, samt en betaling på 100 millioner dollar som er betinget av at Rosebank-feltet blir utviklet.
- Siden vi i 2016 tok beslutningen om å selge vår upstream olje- og gassforretning har vi jobbet målrettet for å oppnå den beste transaksjonen ved å selge virksomheten i sin helhet, få en fair og fornuftig pris for den og sikre at det var optimale betingelser for at olje- og gassforretningen kunne utvikles på lang sikt. Alt dette har vi fått med avtalen med Ineos, sier Dong Energys administrerende direktør Henrik Poulsen i en kommentar. 

Transaksjonen forventes å gi en regnskapsmessig gevinst ved salg av virksomheter på rundt 2,5 milliarder danske kroner.

Når transaksjonen er avsluttet, vil gevinsten inngå i Dong Energys regnskap som en del av årets resultat etter skatt fra opphørende aktiviteter.

Transaksjonen må først godkjennes av myndighetene, og den forventes gjennomført i tredje kvartal i år.

Når transaksjonen avsluttes, vil cirka 440 medarbeidere i Dong Energy Oil & Gas overføres til Ineos.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Asias beste kokk driver en indisk restaurant i Bangkok
Chef Gaggan forklarer hvorfor Bangkok er blitt Asias mathovedstad.
01:56
Publisert: