Pressens selvjustisordning PFU kom til at DN hadde opptrådt kritikkverdig på punkt 3.2. i Vær Varsom-plakaten i denne saken. Hele uttalelsen kan leses her.

– Som en følge av de seneste hendelsene, så ser jeg det som avgjørende for Element å skape ro og gjenvinne tilliten hos alle interessentene, sier styreleder Lars Christian Beitnes i Element.

Han mener selskapet er tjent med at han trer til side for å forsøkte å bidra til de pågående prosessene i selskapet. Beitnes har vært styreleder siden mai 2016, men har nå informert styret om at han vil trekke seg.

Søksmål og revisortrøbbel

Beitnes har nylig blitt varslet om et gigantisk personlig søksmål av svenske pensjonsmyndigheter, som vil holde ham ansvarlig for at svenske pensjonister er blitt påført tap på flere 100 millioner kroner fra et selskap som har vært investert i selskap hvor Beitnes er involvert. Beitnes selv mener han ikke har noe med saken å gjøre.

I tillegg til dette har problemene tårnet seg opp for Element. Selskapet står uten revisor etter at EY ikke ville forlenge sitt engasjement som følge av utfordringer med samarbeidet. PwC har også trukket sitt kandidatur. Samme dag som EY sluttet som revisor, trakk også finansdirektøren seg som følge av «reorganiseringen av finans- og regnskapsfunksjoner».

Sier han har full støtte

Selv om Beitnes frivillig går av understreker han at han har støtte fra nær sagt alle aksjonærer.

– Vi er i en prosess for å velge ny revisor for Element og jeg har holdt konstruktive samtaler med nominasjonskomiteen og de største aksjonærer hvorav så å si alle gir meg full støtte som styreleder, sier han i meldingen.

Det er stikk motsatt av hva nest største aksjonær Richard Storvestre har sagt.

– Min oppfordring er at han bør gå av umiddelbart og han vil selvfølgelig bli kastet på neste generalforsamling hvis han ikke gjør det. Han vil ikke overleve som styreleder etter dette. Det er ingen aksjonærer som står bak styreleder, sa Storvestre til DN i november.

– Har du snakket med de andre aksjonærene?

– Jeg kjenner en del av dem og jeg vet ikke om noen som støtter ham, sa Storvestre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De stjal liket til julenissens stamfar
DNs politiske julekalender | Luke 11: Julenisseranet
00:00
Publisert: