Farstad Shipping fikk til slutt på plass en avtale som reddet selskapet. Som et ledd i restruktureringsavtale med selskapets långivere og obligasjonseiere i tillegg til John Fredriksen-selskapet Hemen Holding og det Kjell Inge Røkke-dominerte Aker har det blitt gjennomført en tilførsel av ny kapital, der Hemen og Aker har garantert med 50 prosent hver.

For Farstad-familien så det imidlertid ikke så greit ut. 

Farstad-familien hadde 46 prosent av aksjene i Farstad Shipping, og vil i det nye Solstad Farstad ha 1,5 prosent av aksjene.

Får plass 

Mandag morgen meldes det at den rettede emisjonen på 428,6 millioner aksjer ble fulltegnet av obligsjonseierne, men det meldes også at Hemen og Aker gir plass til Farstad-familien. 

- Ettersom den private plasseringen var fulltegnet, var ikke Tyrholm & Farstad Invest AS tildelt aksjer. Tyrholm & Farstad Invest AS vil tegne seg for 50 millioner kroner i den private plasseringen til Hemen og Aker, og deres tegning vil bli redusert tilsvarende, melder Farstad i en børsmelding mandag morgen. 

Hemen og Aker skal tilsammen kjøpe aksjer for 150 millioner kroner i den private plasseringen, og har garantert for 75 millioner kroner hver. De reduserer nå sin andel pro rata. 

Vil være med i reparasjonsemisjon

Styret legger også opp til at det skal gjennomføres en reparasjonsemisjon på 50 millioner kroner. Tyrholm & Farstad AS, Sverre A. Farstad og Jan H. Farstad har varslet at de vil benytte seg av retten til å delta i reparasjonsemisjonen. Aker og Hemen har garantert å tegne seg for 25 millioner kroner hver i reparasjonsemisjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.