Oslo Børs fortsetter mandagens gode utvikling tirsdag, etter solid børsoppgang i både USA og Asia, samt høyere oljepriser.

Brent 1. posisjon, som er nordsjøolje med levering om én måned, handles nå til rundt 49 dollar fatet. Det er en oppgang på mer enn en halv dollar fatet siden Oslo Børs stengte mandag. Oljeprisen stiger på den fortsettende optimismen om at Opec ser ut til å komme til enighet om koordinerte produksjonskutt neste uke.

Ellers steg alle tre av de tre store børsindeksene i USA til historiske rekorder mandag, og børsene i Asia har fortsatt denne oppgangen i dag.

De store børsene i London, Paris og Frankfurt er alle opp rundt 0,6 til 0,8 prosent tirsdag. 

Mandag sluttnoterte Oslo Børs på ny årsbestenotering på 653,38 poeng. Tirsdag fortsetter oppturen og etter noen få minutters handel nådde indeksen så høyt som 658,33 poeng, som dermed er årets høyeste intradagnotering. 

Tall fra Fredriksen-selskaper

Seadrill og Golden Ocean, som begge kontrolleres av investoren John Fredriksen, har lagt frem sine delårsrapporter for tredje kvartal 2016 i dag.

Tallene fra riggselskapet Seadrill var stort sett litt bedre enn ventet, men nettoresultatet ble av nedskrivninger på 882 millioner dollar knyttet til investeringene i Seadrill Partners og Seamex.

Selskapet guider ellers litt høyere driftsresultat for helåret enn analytikerne ventet før rapporten, samtidig som selskapet påpeker at det ser en bedring i anbudsaktiviteten i markedet.

Aksjen er opp 3,6 prosent til 20,59 kroner.

Tallene fra tørrlastrederiet Golden Ocean var litt sterkere enn ventet, samtidig som selskapet indikerer bedring i både resultat og likviditet i fjerde kvartal.

Golden Ocean-aksjen stiger 2,8 prosent til 37,20 kroner. 

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,56 prosent til 657,04 poeng klokken 09.37 tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.