Saken er oppdatert med at John Fredriksen ikke har solgt, men lånt ut XXL-aksjer.

Skipsreder og storinvestor John Fredriksen har gjennom det heleide investeringsselskapet Geveran Trading i nær ett år sittet på en aksjepost på i overkant av 1,05 millioner aksjer i sportskjeden XXL.

I slutten av mai i fjor var disse aksjene verd rundt 94 millioner kroner, mens de sist uke var verd om lag 84 millioner kroner. Dermed har Fredriksen på i underkant av ett år tapt cirka 10 millioner kroner på XXL-aksjene.

Kvitter seg med aksjer

Mandag er milliardæren ute av listen over sportskjedens 30 største aksjonærer, ifølge ferske aksjonæroversikter. DN får opplyst at investoren har lånt ut sine aksjer til shorting i sportskjeden.

I slutten av mars skrev DN at John Fredriksen ble den største kjøperen av aksjer i krafttilbyderen Fjordkraft etter å ha satset 93 millioner kroner.

Tre sjefer slutter

XXL-aksjen er det seneste året ned 18 prosent på Oslo Børs. I løpet av de seneste månedene er det blitt kjent at til sammen tre direktører forlater selskapet. Både netthandelsjef Tommi Jylhä-Vuorio, innkjøpssjef Lars Rugaas og finansdirektør Krister Pedersen slutter.

Fra en «all-time high» aksjekurs på 112,50 kroner i oktober 2016 har aksjekursen, justert for utbytte, falt til mandagens nivå på like over 80 kroner. I oktober 2016 var selskapet verdsatt til 15,6 milliarder kroner. Nå er verdien 11,2 milliarder kroner.(Vilkår)

Dette er de vanligste spørsmålene om fastrente
Øistein Gamst Sandlie i Nordea gir deg de vanligste spørsmålene om fastrente, og svarene som hører til
00:52
Publisert: