Det asiatiske børsene utvikler seg blandet mandag, samtidig som oljeprisene handler rundt 10 prosent høyere etterfulgt av helgens droneangrep på saudiarabiske oljefasiliteter. Samtidig har det kommet svake makrotall fra Kina.

Blant enkeltaksjer i regionen stiger oljeprodusenten CNOOC 6,2 prosent i Hongkong, mens Geely Automobile faller 3,7 prosent. I Australia stiger Beach Energy og Oil Search rundt 6,5 prosent, mens BHP stiger 3,5 prosent. Også i Europa stiger oljeaksjer markant, skriver CNBC.

Oslo Børs stiger fra start. Oppgangen er drevet av oljeaksjer som stiger markant mandag morgen.

Hangseng-indeksen i Hongkong faller over ett prosent, mens børsen i Sør-Korea stiger 0,3 prosent. Nikkei-indeksen i Tokyo er stengt mandag. De fleste av de store børsene i Asia faller mandag. Nedgangen har spredd seg til Europa, og de store indeksene faller mandag. Også de amerikanske børsene er ventet å åpne ned når markedene i USA åpner mandag ettermiddag.

Den kinesiske statsministeren Ki Keqiang sier ifølge Reuters at det blir «veldig vanskelig» for landets økonomi å vokse med en årlig rate på seks prosent eller mer i det nåværende handelsklimaet.

Samtidig har det blitt lagt frem flere nøkkeltall fra verdens nest største økonomi. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Industriproduksjonen i Kina viste en økning på 4,2 prosent i august på årsbasis, der det på forhånd var ventet en vekst på 5,2 prosent. Reuters skriver at dette er den svakeste målingen på 17 år.
  • Detaljomsetningen i Kina steg 7,5 prosent i august på årsbasis. Ifølge Reuters var det på forhånd ventet at detaljomsetningen ville være opp 7,9 prosent.
  • Kinas investeringer i anleggsaktiva i urbane områder steg 5,5 prosent i perioden januar-august, sammenlignet med samme periode året før.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet at investeringene ville stige med 5,6 prosent.
  • Arbeidsledigheten i Kina var 5,2 prosent ved utgangen av august, sammenlignet med 5,3 prosent foregående måned, ifølge Bloomberg News.