Fredag sendte Goldman Sachs ut en liste over syv selskaper du burde holde deg langt unna:

Nvidia, Broadcom, Micron Technology, Qualcomm, Qorvo, Skyworks Solutions og Wynn Resorts.

Hva har de til felles?

Jo, med unntak av sistnevnte, utvikler alle databrikker og minnebrikker, men enda viktigere så kommer over halvparten av salgene deres fra Kina, ifølge Goldman, skriver CNBC.

«Turbulent og skuffende kvartal»

Mandag sendte grafikkortprodusenten Nvidia ut en resultatvarsel der det varsler svakere inntekter i fjerde kvartal på grunn av de forverrede makroøkonomiske forholdene, spesielt i Kina.

Aksjen falt 17 prosent. Og den fortsetter å falle i førhandelen tirsdag.

«Fjerde kvartal var et ekstraordinært, turbulent og skuffende kvartal. Fremover er vi sikker på vår strategi og våre vekstdrivere. Fundamentet for vår virksomhet er sterk og mer tydelig enn noensinne», sa Nvidia-sjef Jen-Hsun Huang mandag.

Smell for gravemaskiner

Amerikanske Caterpillar, som produserer bygge- og anleggsmaskiner, falt ni prosent mandag. Også de pekte på svakere salg i Kina.

«Caterpillar og Nvidia er ikke de første selskapene som skylder på Kina for sine lidelser, men begge selskapene er sett på som industritrendsettere, skriver strateg Rodrigo Catril i National Australia Bank i en kommentar tirsdag», ifølge CNBC.

Dette mener de du burde unngå

Kinas økonomiske vekst i 2018 falt til sitt laveste nivå på 28 år som følge av svekket innenlands forbruk og straffetoller fra USA.

Goldman Sachs har anbefalt sine kunder å unngå aksjer med stor internasjonal eksponering.

«Globale spenninger i handelspolitikk og det økonomiske forholdet mellom USA og Kina vil spille en nøkkelrolle i fremtidig relativ utvikling til disse «kurvene» (den type aksjer, red.anm.)», skriver Goldman Sachs' aksjestrateg David Kostin, ifølge CNBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bjørn Kjos roser «redningsmannen» opp i skyene
00:43
Publisert: