Aker BP la mandag morgen frem et driftsresultat på 281 millioner dollar for fjerde kvartal. Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet mandag.

På forhånd viste estimat hentet inn av SME Direkt et driftsresultat på 140 millioner dollar for fjerde kvartal. For fjerde kvartal 2016 fikk Aker BP et driftsresultat før avskrivninger, såkalt ebitda, på 485 millioner dollar. Det var på forhånd ventet ebitda på 362 millioner dollar.  

Fornøyd toppsjef

- Aker BP fortsatte å levere solid utvikling i fjerde kvartal med stabil, trygg og effektiv drift, sier selskapets toppsjef Karl Johnny Hersvik i meldingen. 

Han sier også at selskapet har som mål å levere et årlig utbytte på 250 millioner dollar, i overkant av to milliarder kroner etter dagens kurs, fremover.

Selskapet som er et resultat av fusjonen mellom Det norske og britiske BPs norske virksomhet fikk i 2016 en produksjon på 126.500 millioner fat oljeekvivalenter. 

Utbytte per aksje var som ventet 0,185 dollar. 

Inntektene fra petroleumsproduksjon utgjorde 542 millioner dollar mens andre inntekter var 114 millioner dollar ifølge selskapet.

Sterk kursstigning

Det var 10. juni i fjor Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker offentliggjorde sammenslåingen med BP. Siden dengang har kursen steget med rundt 85 prosent.

BP eier 30 prosent av aksjene i Aker BP, mens Aker sitter på 40 prosent. Eiendelene er nå verdt henholdsvis 15,6 og 20,8 milliarder kroner . I den kompliserte byttehandelen i sommer fikk i tillegg BP en viss kontantkompensasjon.

Det hører med til historien at oljeprisen har mer enn doblet seg siden bunnen på 27 dollar fatet i januar ifjor.

Om tre år vil Aker BP få penger inn fra driften av det enorme Johan Sverdrup-feltet. I perioden 2020 til 2025 venter selskapet at det skal få tilført rundt seks milliarder dollar fra driften av selskapets aktiviteter.

- Det er mye penger. Vi vil tjene mer penger enn vi klarer å bruke, har Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik tidligere uttalt til Dagens Næringsliv.

Selskapet vil frem mot 2020 satse knallhardt på leting og har som mål å finne 250 millioner fat olje netto i perioden frem til 2020, opplyste selskapets nylig på sin kapitalmarkedsdag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Forbereder blodslit til fjells
- Vi gjør det fordi vi liker det, sier de to advokatfullmektigene Line Sogn Plassen og Ingeborg Kristine Lind om treningen før norges tøffeste fjellskirenn.
03:10
Publisert: