Forrige fredag gikk en av hjørnesteinsbedriftene i Ulstein, Kleven Verft, konkurs. På et allmøte tirsdag ble de om lag 400 ansatte sagt opp, rutinemessig.

Det var Sunnmørsposten som først rapporterte om allmøtet.

Bostyrer Bjørn Åge Hamre i Simonsen Vogt Wiig sier at de nå jobber på spreng med å finne en løsning for det kriserammede verftet. Målet er fortsatt å sikre den videre driften av det tradisjonsrike verftet, men forhandlingene med de ulike interessegruppene er «komplekse», understreker Hamre.

– Vi jobber iherdig og systematisk med dette, og noen av disse forhandlingene er løst, sier han om forhandlingene med leverandører, banker og andre.

Ifølge bostyreren jobber de med flere konkrete «leads» – altså mulige løsninger.

Tiden er knapp

Hamre understreker at tiden er veldig knapp. Mandag fortalte bostyreren at de må ha hjelp av kreditorer og leverandører for å kunne holde hjulene litt i gang.

– Boets arbeidskapital er ikke-eksisterende, så vi er avhengige av hjelp fra flere parter for å få dette til.

Like fullt fremhever han at det jobbes intenst på mange fronter, og trekker frem de ansatte.

– Vi opplever at vi har mange lojale og positive ansatte som bidrar.

Hamre forteller at det jobbes intenst på mange fronter, og det er et stort team på Kleven som bistår boet i denne prosessen.

– Jeg blir her oppe så lenge det er håp om en videre løsning.

Prosjekter kan bli viktige

Verftet har to pågående prosjekter: Byggingen av en supplybåt som de overtok byggingen av fra Havyard, samt ombyggingen av en tråler.

Videreføring av de prosjektene er nok en viktig brikke i å få til en videre løsning for videre drift. Dette er komplekst med mange involverte, sa Hamre til DN i går. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.