Oslo Børs steg 1,63 prosent torsdag. Dermed endte hovedindeksen over 750 poeng. Oljeprisen har i løpet av dagen steget med åtte prosent. Det har så langt vært en uke preget av dramatikk i oljemarkedene.

Uken startet med kollaps i oljemarkedene der amerikansk lettolje ble handlet for nesten minus 40 dollar fatet. Dagen etter fulgte nordsjøolje opp, og falt brutalt. På sitt svakeste ble et fat nordsjøolje handlet til nært 16 dollar fatet. Torsdag steg oljeprisen, og et fat nordsjøolje står nå i rundt 22 dollar fatet.

Flere av børsens store oljeselskaper steg markant torsdag. Blant dem var Equinor, Aker BP og DNO.

Vi er nå inne i resultatsesongen, og selskaper rapporterer om resultatene fra første kvartal på løpende bånd.

– Resultatene er det store man leser om dagen, og det som styrer aksjekursene de neste tre månedene. Men det er ingen fest i denne resultatsesongen, sa porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen i Storebrand Asset Management til DN tidligere torsdag.

Midt i koronakrisen har årets første resultatsesong blitt noe annerledes enn vanlig. Nær sagt alle selskaper på Børsen er blitt påvirket av virusutbruddet, både positivt og negativt.

  • Europris fikk et resultat før skatt på to millioner kroner. På forhånd hadde en rekke analytikere som dekker selskapet i snitt ventet et underskudd på 21 millioner kroner. Aksjen steg over en prosent torsdag.
  • Vistin Pharma – som var nære å doble omsetningen i årets første kvartal – steg over 17 prosent.
  • Bildelprodusenten Kongsberg Automotive fikk et resultat før skatt på minus ti millioner euro i første kvartal. Det er en kraftig nedgang fra første kvartal i fjor da resultat før skatt var på 19,1 millioner euro. Aksjen steg likevel like under en prosent.
  • Farmasiselskapet Biotec Pharmacon fikk et resultat før skatt på 13,7 millioner kroner i første kvartal 2020, mot -5,3 millioner kroner samme kvartal året før. Aksjen gjorde et byks og steg 52 prosent. På ett år er aksjen opp 200 prosent.
  • Seismikkselskapet PGS fikk et underskudd før skatt på 115 millioner dollar (1,2 milliarder kroner). Det er en kraftig økning i underskuddet fra 65 millioner dollar i samme periode i fjor. Likevel steg aksjen over fem prosent.

Det har vært en volatil uke på Oslo Børs som følge av svingningene i oljemarkedet. Hovedindeksen startet uken med et fall på nær tre prosent. Oppgang de to siste dagene har imidlertid tatt igjen det meste av fallet fra tidligere i uken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.