I et intervju med Bloomberg snakker Fredriksen om at man er nærmere en redning i det kriserammede riggselskapet.

Da intervjuet ble publisert i 15.30-tiden, skjøt aksjekursen til Seadrill i været.

Fallende oljepriser har ført til at dagratene på bruk av Seadrills rigger har falt, noe som igjen har ført til at mange rigger står uten kontrakter. Disse riggene leies vanligvis inn av oljeselskaper for å bore lete- eller produksjonsbrønner.

– Det er en stor jobb. Det er mye som burde vært gjort annerledes, særlig på den finansielle siden. Vi er nærmere målet enn på lenge, men det vil ta tid før det er løst, sier Fredriksen.

Intervjuet fikk aksjekursen til Seadrill til å sprette opp. Totalt endte Seadrill-kursen opp 11,51 prosent, etter en omsetning på 34,7 millioner kroner.

Positiv hovedindeks

Oslo Børs steg tirsdag 0,86 prosent til 685,64 etter et markert fall mandag, men til tross for oppgangen er fortsatt hovedindeksen kun svakt opp hittil i 2017. 

Aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets mener det politiske landskapet i USA og makrobildet vil være viktig frem til resultatsesongen for første kvartal.

– Jokeren fremover er hva som skjer i USA, sier han til TDN Finans.

Videre mener Aaserud at markedet begynner å innse at reformene i USA vil ta lengre tid enn ventet, og han tror på en volatil utvikling fremover.

-Prosessen videre i USA er klinkende klar. Trump må gjøre endringer, men det spørs hvor lett det blir ettersom helsereformen ikke gikk igjennom, sier Aaserud.

Aksjesjefen i Handelsbanken fremhever at Trumps skattereform blir et viktig punkt fremover, og at dette skaper usikkerhet.

I Norge venter Aaserud ingen store endringer i makrobildet. Likevel trekker han frem at det nå er delte meninger om boligprisutviklingen.

Golden Ocean steg

Golden Ocean er blant aksjene som steg mest på Oslo Børs tirsdag. Aksjen steg 7,2 prosent. Morgan Stanley oppgraderte Golden Ocean til «overweight» fra «underweight» tirsdag, og oppjusterte kursmålet på aksjen til 10 dollar fra 2,50 dollar.

Goldman Sachs er fortsatt «bullish» på aluminium, ifølge en oppdatering Bloomberg News viser til tirsdag. Meglerhuset anslår aluminiumsprisen til 2.000 dollar pr tonn på en seksmånedershorisont og 2.100 dollar pr tonn på en tolvmånedershorisont.

Goldman Sachs mener aluminiumsprisene blir støttet av forventninger om at vinterforsyningskutt i Kina vil bli gjennomført og at muligheten for en WTO-handelsavtale vil påvirke kinesisk tilbud. Meglerhuset trekker også frem sin egen prognose som anslår avtagende tilbudsvekst og sterk etterspørselsvekst på aluminium.

Norsk Hydro steg 0,5 prosent til 48,60 kroner, og var den fjerde mest omsatte aksjen på Oslo Børs tirsdag.

Ellers nedjusterte Genel Energy, som er partnere med DNO på Tawke-feltet, 2P-reserveestimatene på Taq Taq-feltet til 59 millioner fat pr 28. februar 2017 fra 172 millioner fat pr 31. desember 2015. Samtidig ble selskapets produksjonsguiding for 2017 trukket. Genel falt 13 prosent i London tirsdag ettermiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.