På månedens siste handelsdag steg Oslo Børs 2,3 prosent.

Hovedindeksen fortsatte dermed ferden oppover for tredje dag på rad.

Etter en markant nedgang på Oslo Børs i juni, er dermed juli årets hittil beste måned på Oslo Børs, og den beste måneden siden november 2020, ifølge TDN Direkt.

I juni falt hovedindeksen 9,1 prosent, som var det verste fallet siden utbruddet av koronaviruset i mars 2020. I juli har imidlertid Børsen slått tilbake med en oppgang på 7,1 prosent, og er dermed opp 4,3 prosent hittil i år.

Ifølge TDN Direkt blir det en tøff sesongmessig periode fremover:

Fra 1996 til 2021 har Oslo Børs i gjennomsnitt falt 0,7 prosent i august. September, som i samme tidsperiode har vært den svakeste enkeltmåneden på børsen, har i gjennomsnitt falt 1,3 prosent. Deretter har det historisk vært en positiv gjennomsnittlig avkastning resten av året. Oktober har gitt en snittavkastning på 1,5 prosent, mens november og desember ligger på henholdsvis 1,1 og 2,4 prosent.

Oljeaksjene skyter fart

Det største selskapet på Børsen, oljegiganten Equinor som denne uken leverte gode kvartalstall, steg 3,6 prosent fredag. Tungvekteren Norsk Hydro var opp hele 4,9 prosent, mens Aker BP steg 1,2 prosent.

De siste to ukene har vært eventyrlige for det lille hydrogenselskapet Hynion. Siden 15. juli har aksjen steget rundt 120 prosent. Fredag falt derimot Hynion-aksjen.

Fredag er det bred børsoppgang i Europa. Frankfurt DAX stiger 1,7 prosent, Paris-børsen er opp 2,1 prosent, mens London-børsen stiger 1,0 prosent.

Dette er tredje dag på rad med børsoppgang for det europeiske aksjemarkedet, og ifølge Trading Economics er markedet på vei mot den største månedlige oppgangen siden november 2020.

Økonomien i eurosonen vokste 0,7 prosent i andre kvartal – det til tross for gasskrise og økende inflasjon. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.