Oslo Børs steg torsdag an av Subsea 7 og Norsk Hydro.

Analytikere mener at Subsea 7 la frem nok en god kvartalsrapport, med justert ebitda markert over forventningene og annonsering av ekstraordinært utbytte. På den negative siden trekker noen frem at ordrereserven for 2018 fortsatt ser svak ut.

DNB Markets har et positivt inntrykk av rapporten, og tror at investorene vil fokusere på at resultatet og kontantrømmen var bedre enn ventet, og det ekstraordinære utbyttet. Omsetning i kvartalet i forhold til ordreinngang (book to bill) og ordrereserven for 2018 forblir svak, skriver meglerhuset, som har salgsanbefaling på aksjen.

Arctic Securities mener også at dette var enda et sterkt kvartal for Subsea 7, drevet av kostnadskutt og positiv effekt fra ferdigstillelse av prosjekter.

«Ordrereserven for 2018 bedret seg ikke mye i fjerde kvartal, men utsiktskommentarene var mer bullish enn tidligere», heter det fra Arctic-analytikerne.

Subsea 7 gjentok guidingen om at ebitda-marginen i 2017 vil bli betydelig lavere enn i 2016.

ABG Sundal Collier tror imidlertid at marginene i første halvår 2017 kan bli positivt påvirket av de svært gode marginene ved utgangen av 2016, samtidig som de mener at ordrereserven er robust. Meglerhuset tror dette potensielt kan føre til en høyt ensifret positiv revisjon av ebitda-estimatene.

Av triggere for 2017 trekker ABG Sundal Collier frem estimatoppjusteringer, bedret ordreinngang, og innvannende oppkjøps- og fusjonsmuligheter.

Nordea Markets mener at kontantstrømmene fra selskapets virksomhet var svært sterk, mens ordreinntaket var på linje med forventningene.

«Ledelsen endrer ikke synet på utsiktene i markedet fremover og ser en stigning i ordre de neste 12 månedene. Rapporten understøtter kjøpsanbefalingen vår», skriver Nordea-analytikerne i en oppdatering.

Subsea 7 foreslo også et ekstraordinært utbytte på fem kroner pr aksje. Nordea Markets mener det kan være et argument for at ledelsen er mer trygge på forbedringer i markedet.

Société Générale har hatt Subsea 7 blant sine foretrukne aksjer siden midten av januar.

«Vi mener at selskapet tilbyr en sjelden kombinasjon av en ekstremt god balanse, tidlig og mer omfattende kostnadskutt, utsikter for en bedre konkurranseposisjon innen 2019-2020, bedret momentum på kort sikt, en attraktiv verdsettelse med stor rabatt til sektoren, og undervurdert potensial for verdiøkende oppkjøps- og fusjonsaktivitet», skriver Société Générale.

Subsea 7 endte opp 5,5 prosent til 125 kroner, omsatt for 1.195 millioner kroner.

En melding fra Bloomberg News onsdag morgen om at Kinas miljøverndepartement ønsker å begrense aluminiumproduksjonen nord i landet på grunn av luftforurensning bidro til å løfte kursen til blant annet Hydro og Alcoa. Reuters meldte om noe tilsvarende i midten av februar.

Analytiker Kenneth Sivertsen i SEB viser også til positive uttalelser fra konsernsjef Roy Harvey i Alcoa om at kapasitetskuttene kan være en «game changer», men det gjenstår å se om de vil bli innført. Alcoa-aksjen sluttet opp 9,8 prosent onsdag.

Sivertsen sier videre at kuttene ikke er bekreftet, men at sentimentet i markedet er positivt.

-Historisk sett kan man nesten anse dette som en «early warning» om at kuttene kommer til å bli iverksatt, men det er ikke gitt at det betyr så fryktelig mye for sektoren siden produksjonen kan flyttes til andre steder i landet, sier han.

Hydro steg 0,7 prosent til 49,34 kroner torsdag.

Norwegian Air Shuttle legger frem trafikktall for februar førstkommende mandag.

Pareto Securities skriver at de venter en nedgang i yielden på 14 prosent på årsbasis, rimelig på linje med nedgangen på 15 prosent i januar.

«Driverne bak nedgangen bør forbli en kombinasjon av negative effekter, valutakursmotvind og generelt press fra høy vekst og konkurranse. Dette bør imidlertid bli delvis motvirket av en fortsatt bedring av kabinfaktoren, som vi venter at vil vise en bedring på 1,1 prosent på årsbasis til 86,7 prosent», skriver meglerhuset.

Pareto skriver videre at Norwegian har lansert sine første transatlantiske flyvninger med Boeing 737 Max 8 og understreker at bortsett fra å tilby beleilige ruter fra flyplasser med begrenset transatlantisktrafikk, øker det Norwegians utnyttelse av «narrow body»-flåten betraktelig.

Meglerhuset trekker frem at mars og april har vært sterke måneder for aksjen de to seneste årene, delvis grunnet at tilgjengelige aksjer for shortsalg er blitt redusert før den årlige generalforsamlingen, som har utløst shortskvis.

Norwegian falt 0,5 prosent til 257,60 kroner torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,39 prosent til 699,57 poeng, omsatt for 3.736 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.