It-gigantene Apple og Facebook la begge frem kvartalstall etter børsslutt i USA onsdag som overrasket markedet i positiv retning.

Apple-aksjen steg åtte prosent i utvidet handel etter ordinær børsslutt.

Men ikke alle kaster seg på it-bølgen.

Det kjente hedgefondselskapet Greenlight Capital, ledet av hedgefondguruen David Einhorn, shorter teknologiaksjer og advarer om en ny it-boble, skriver Bloomberg News.

"Det er stor enighet om at vi er vitne til vår andre it-boble på 15 år", skriver selskapet i sitt kvartalsvise kundebrev.

Greenlight Capital og investor David Einhorn ser nå likheter mellom prisingen av mange it-aksjer og det som skjedde rundt tusenårsskiftet da dotcom-boblen sprakk så det suste.

En forskjell fra da er at folk flest nå ikke er med i jubelkoret på samme måte.

Kan falle over 90 prosent

Enkelte it-aksjer er imidlertid blåst ordentlig opp de siste årene, ifølge Greenlight Capital. Aksjekursene har gått i taket takket være gründere som har benyttet de riktige ”buzz-ordene” og tiltrukket seg kapital fra "riktige" investorer.

Ifølge brevet fra Greenlight Capital kan flere av de oppblåste it-aksjene stupe minst 90 prosent når og hvis markedet går tilbake til tradisjonelle verdsettelsesmetoder.

Teknologi-børsen Nasdaq har falt rundt 4,5 prosent siden den nådde sitt høyeste nivå på 14 år den 5. mars i år.

Av de kjente it-selskapene som har falt mest siden årsskiftet er Amazon med over 17 prosent og Yahoo med rundt 11 prosent. Greenlight Capital nevner imidlertid i kundebrevet ikke konkret navnet på noen av it-selskapene det har shortet.

Les også:  - Dagens giganter kan fort bli morgendagens puslinger


Toppanalytiker frykter ny aksjenedtur

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.