I 2014 fikk over en halv milliard Yahoo-brukere e-postkontoene sine hacket. I desember i fjor opplyste selskapet at over en milliard brukerkontoer også ble hacket i 2013. Cyberangrepene som gjorde at navn, fødselsdatoer, e-postadresser og passord har vært på avveier i tre år, blir omtalt som historiens største hackerskandale.

Men det amerikanske internettselskapet er ikke ferdig med cybermarerittet helt ennå. Nå har amerikanske myndigheter åpnet etterforskning mot Yahoo for ikke å ha meldt ifra om hackingen til investorene sine tidligere, skriver Wall Street Journal.

Har visst om hackingen i to år

Ifølge avisen skal Yahoo allerede i 2014 ha visst om hackingen og ha anklaget statsfinansierte hackere for angrepet. Likevel tok det selskapet to år å offentliggjøre at de visste at 500 millioner brukere hadde blitt hacket. 

Det amerikanske føderale tilsynet Securities and Exchange Commission (SEC) er i gang med etterforskningen og ba i desember i fjor om dokumenter fra selskapet for å undersøke om teknogiganten har brutt sivil sikkerhetsrett, og om de burde ha opplyst investorene om hackingen. 

SEC krever at selskaper offentliggjør sikkerhetsrisikoer når disse påvirker investorene. 

Problemet for SEC blir imidlertid ifølge avisen å definere når et selskap er pliktet å avsløre et cyberangrep. 

Vil ha oppkjøpsrabatt på én milliard dollar

Yahoo har ennå ikke forklart hvorfor det tok selskapet to år å bringe 2014-hackingen for dagen eller hvem som bestemte at informasjonen ikke skulle slippe ut tidligere. 

I juli i fjor ble det kjent at det amerikanske telekomselskapet Verizon kjøper opp Yahoo som et ledd i forsøket på å ta opp kampen med Facebook og Google. 

Verizon og Yahoo ble i utgangspunktet enige om en salgspris på 4,8 milliarder dollar, tilsvarende 40,6 milliarder norske kroner etter dagens kurs. Nå vil Verizon ifølge nettstedet Techcrunch ha en rabatt på én milliard dollar etter detaljene om hackingen har sett dagens lys. 

Legger frem resultater mandag

Yahoo-aksjen har i skrivende stund falt med 0,1 prosent og handles for 42 dollar per aksje.

Etter amerikansk børsslutt mandag legger selskapet frem sitt resultat for fjerde kvartal i 2016. 

Selskapet har en markedsverdi på 40,1 milliarder dollar, tilsvarende 339,4 milliarder norske kroner. 

En orkidé av en bil
Her er en elbil litt utenom det vanlige.
01:40
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.