- Resultatene som rapporteres er generelt ganske positive, det samme gjelder omsetningen, sier Timothy Ghriskey, investeringssjef i Solaris Asset Management, til Bloomberg.

- Det er fortsatt for tidlig i resultatsesongen til å erklære seier, men indikasjonene er gode, sier han.

- Ingen selgere

Resultatsesongen i USA går inn i en av sine mest hektiske uker nå. De kommende dagene er JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Yahoo og Intel Corp. blant de 58 selskapene i S&P 500-indeksen som skal offentliggjøre resultater.

- Forventningene er høye og investorene håper at resultatene vil sementere optimismen om at veksten er tilbake i USA, sier Naeem Aslam, sjefmarkedsanalytiker i AvaTrade til Marketwatch.

Vince Lowry, administrerende direktør i RevenueShares, sier til Marketwatch at han forventer at markedet vil være skiftende resten av året etter en langvarig oppgang.

- En nedgang på fem til ti prosent kan være sunt. Men det er ingen selgere nå - ingen har lyst til å gå glipp av en oppgang, sier han.

Endte opp

De amerikanske børsene beveger seg rundt rekordnivåer, og endte opp i går:

  • S&P 500 opp 0,48 prosent til 1.977poeng.
  • Dow Jones opp 0,66 prosent til 17.056 poeng.
  • Nasdaq Composite opp 0,56 prosent til 4.440 poeng.

Spesielt resultatet til banken Citigroup bidro positivt.

- Resultatet til Citigroup hjalp til å løfte markedet. Markedet har fortsatt mer rom til å vokse i. Det blir interessant å følge hvor mye det kan vokse med fra dag til dag, sier Robert Pavlik, sjefstrateg i Banyan Partners til Bloomberg.

Les også:

Bygger ti hus på en dag med gigantisk 3D-printer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.