På de toneangivende indeksene startet handelsdagen med nedgang, men det endte blandet for de nøkkelangivende indeksene på Wall Street. Slik så de ut ved børsslutt klokken 22.00:

  • S&P 500 falt 0,2 prosent.
  • Nasdaq steg 0,1 prosent.
  • Dow Jones falt 1,1 prosent.

Fortsatt er det frykten for en global resesjon, krig og prisvekst som preger markedene. Men i mye mindre grad enn tidligere – nå retter investorenes øyne mot resultater fra gigantselskapene.

– Vi venter at resultater fra selskaper vil stå i sentrum fremover, mens vi ser at reaksjonene på inflasjonen har avtatt, skriver Bank of America-analytikerne Savita Subramanian og Ohsung Kwon i en rapport gjengitt av Yahoo Finance.

Mandag var det Martin Luther King Day, en offentlig fridag i USA, og Wall Street holdt derfor stengt.

Goldman Sachs faller

Før børsåpning i USA, la storbanken Goldman Sachs frem sine resultater for fjorårets fjerde kvartal. Fasiten viser tall som var under estimatene.

Tirsdag falt aksjen 6,4 prosent.

Resultatet for fjorårets fjerde kvartal viser at Goldman Sachs hadde en inntjening på 3,32 dollar per aksje, på forhånd var det ventet en inntjening på 5,48 dollar per aksje. Omsetningen endte på 10,59 milliarder dollar, mens analytikerne på forhånd ventet en omsetning på 10,83 milliarder.

Både JPMorgan Chase og Citigroup kunne i forrige uke vise sine tall for kvartalet. Begge banker kunne melde om 60 prosent nedgang i investeringssektoren, ifølge CNBC.

Men det er ikke kun fjerde kvartal som bringer Goldman Sachs frem i media. Banken kunngjorde i forrige uke at den sier opp 3200 ansatte.

Gjeldstak i USA

Samtidig er det også diskusjoner om USAs gjeldstak blant politikerne i Washington, som kan ha store påvirkninger på obligasjonsmarkedet og andre finansmarkeder.

– Dette unike amerikanske sirkuset finner vanligvis sted annethvert år, og handler om hvorvidt den amerikanske regjeringen skal fortsette å betale på allerede vedtatte forpliktelser eller suspendere betalingene, skriver sjefstrateg Karl Steiner i SEB i en morgenrapport tirsdag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.