Oslo Børs er svakt opp fredag.

Hovedindeksen starter dagen på 596,88 poeng, opp 0,04 prosent. Følg hovedindeksen her.

Fredriksen-kjøp

Skipsreder John Fredriksen har via selskapet Famaday Trading Inc. kjøpt 29 millioner aksjer i det børsnoterte Norwegian Property til en kurs på 9,50 kroner per aksje, melder selskapet fredag morgen.

- Vi synes det er positivt at det er interesse for aksjen vår. I utgangspunktet er vi et børsnotert selskap som har lagt en strategi og følger den, sier finans- og investeringsdirektør Svein Hov Skjelle i Norwegian Property til DN.

Aksjen er opp 8,93 prosent. Følg Norwegian Property-aksjen her.

Ministermøte

Utenriksministrene i EU skal i dag møtes for å diskutere situasjonen i Irak og eventuelle tiltak.

USA har også bedt Norge om å bidra til operasjonen i Nord-Irak, der en gruppe amerikanske kommandosoldater alt er på plass for å bistå kurderne i kampen mot den militante islamistgruppen Den islamske stat (IS).

Oljeprisen er noe høyere, og brent-premien har det siste døgnet økt med rundt 1,80 dollar.

Nordsjøolje med salg i oktober, ligger på 102,53 dollar per fat fredag morgen, opp 52 cent fra forrige handledag. Da falt kontrakten falt 2,99 dollar til 102,07 dollar per fat. Ved stengetid for Oslo Børs torsdag, lå prisen på rundt 102,80 dollar per fat.

Statoil-aksjen er ned 0,46 prosent til 172,80 kroner.

DNO-aksjen er opp 4,79 prosent til 18,15 kroner.

Økte resultatet

Bank Norwegian fikk et driftsresultat før skatt på 113 millioner kroner i andre kvartal 2014, mot 81 millioner kroner i samme periode i fjor, opplyser banken i delårsrapporten fredag.

Netto renteinntekter for kvartalet ble 227 millioner kroner, mot 149 millioner kroner året før.

Norwegian-aksjen er ned 0,51 prosent til 195 kroner.

SAS-aksjen er opp 0,49 prosent til 10,35 kroner.

LES OGSÅ: KS: - Lærerorganisasjonene sa nei til frivillig nemnd

Hong Kongs heteste statussymbol(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.