Norwegian-aksjen var blant taperne mandag etter at Citi startet dekning av aksjen og anbefalte investorene å selge aksjen.

Citi har ifølge en oppdatering satt et kursmål på 180 kroner på Norwegian Air Shuttle-aksjen.

Citi skriver at den implisitte veksten i Norwegian ut fra dagens aksjekurs ikke er bærekraftig, og at aksjen har høyere risiko enn sine hovedkonkurrenter.

«Kursen antyder en årlig vekst i kapasiteten på kortdistansereiser på rundt ti prosent frem til 2024 i et marked som kun vokser 2-3 prosent pr år. Dette innebærer en markedsandel på åtte prosent av alle flyreiser internt i Europa i 2024, mot tre prosent nå», heter det i rapporten.

- Vil bli nødt til å hente mer kapital

Meglerhuset fremhever at dette vil bety at Norwegian blir like store som easyJet er i dag, som de tror er urealistisk, og at flyselskapet sannsynligvis vil bli nødt til å hente mer kapital i aksjemarkedet, som kan utvanne den nåværende aksjonærbasen.

Citi viser til flere aspekter som taler for betydelig høyere risiko i Norwegian enn RyanAir og easyJet.

Både lavere lønnsomhet enn sine konkurrenter, en uprøvd langdistansestrategi, samt høyt finansieringsbehov taler ifølge Citi imot Norwegians utsikter. Det melder TDN Finans.

Norwegian endte ned 3,5 prosent til 239,80 kroner, omsatt for 127 millioner kroner.

PGS-fall

Også PGS var litt ned på en ellers stort sett positiv børs, etter at både Citi og UBS har kuttet kursmålet på aksjen.

UBS kutter kursmålet på Petroleum Geo-Services fra 90 kroner til 81 kroner og gjentar en kjøpsanbefaling. Citi reduserer kursmålet fra 85 til 75 kroner og gjentar en nøytralanbefaling.

Også Morgan Stanley nedjusterer sitt kursmål på PGS, fra 80 kroner til 74 kroner. Meglerhuset gjentar en equal-weight-anbefaling på aksjen.

Morgan Stanley anbefaler sine kunder å være forsiktige med eksponering mot seismikksektoren.

Morgan Stanley fortrekker imidlertid PGS foran TGS og CGG, hvor meglerhuset har en undervektanbefaling.

Analytikerne venter at verdien til PGS' multiklientbibliotek vil fortsette å vokse ettersom salget (late sales) estimeres å bli skuffende.

PGS-aksjen endte ned 0,5 prosent til 66,80 kroner, omsatt for 127 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,13 prosent til 596,01 poeng, omsatt for 3,1 milliarder kroner.

Les også:
Obos byr på BWG Homes
  - Kina må tilpasse seg en ny norm
Oljeprisene opp på Ukraina-uro  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.