Oslo Børs endte i rødt fredag.

Gårsdagens overraskende rentekutt fra Det europeiske sentralbanken (ECB) sendte europeiske aksjemarkeder rakt opp og euroen rakt ned. Utviklingen fortsatte på amerikanske børser før det samlede bildet senere på dagen ble negativt.

Oljeserviceaksjer ledet an i nedgangen

Oljeserviceaksjer ledet an i nedgang på Oslo Børs fredag. Dolphin Group steg imidlertid etter kontraktstildeling.

Subsea 7 var blant oljeserviceaksjene som falt mest og endte ned 4,56 prosent til 96,3 kroner

Dolphin Group har fått en 16 streamer-kontrakt for 3D-seismikk i Karahavet med varighet på rundt tre måneder.

Administrerende direktør Atle Jacobsen i Dolphin sier til TDN Finans at raten selskapet mottar er rundt 20 prosent høyere enn snittet selskapet har klart i Nordsjøen så langt i år, som er rundt 300.000 dollar pr dag.

Raten er noe opp fra både 12 og 14-streamermarkedet og dette følger av effektivitetsforbedringen. Dersom man går fra 12 til 16 streamere vil man få en effektivitetsøkning på 25-30 prosent, ifølge Jacobsen.

- Vinn-vinn-situasjon

- Vi får 20 prosent høyere rate, og så får kunden resten i form av bedre produksjon og lavere kostnader. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge, sier han.

Jacobsen presiserer at det er snakk om en ren servicekontrakt hvor Dolphin skal samle inn data til kunden og at det ikke er utstyrselementer i den.

- Vi trenger ikke gjøre noen ytterligere investeringer for å få til dette. Utstyret er på båtene, sier han

Dolphin sluttet opp 3,62 prosent til 4,01 kroner.

Statoil endte lite endret fredag etter å ha steget rundt 2,5 prosent gjennom uken.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,79 prosent til 616,14 poeng, omsatt for 3,259 milliarder kroner.

Les også:
Statoil får lete utenfor Nicaragua
Dagens aviser på 1-2-3
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.