Statoil har signert en samarbeidsavtale med det statlige nicaraguanske oljeselskapet Petronic for å se på muligheter for å samarbeide om olje- og gassaktivitet i Nicaragua.

Samtidig er det sendt en forespørsel om å åpne forhandlinger om tilgang til mulige lisenser offshore Nicaragua til landets Energi- og gruvedepartement.

Det sier Knut Rostad, mediekontakt for Statoils internasjonale virksomhet, til TDN Finans fredag.

-Vi har signert en samarbeidsavtale med Petronic for å se på muligheter for å samarbeide om olje og gassaktivitet. I tillegg har vi sammen med Petronic sendt en forespørsel til Ministry of Energy and Mines, om å åpne forhandlinger om tilgang til mulige lisenser offshore Nicaragua, sier Rostad

Han understreker at arbeidet er i en svært tidlig fase og at det ikke er mye han kan si om dette ennå.

-Det viktige er at vi er i en tidlig fase, det er ingen beslutninger som er tatt ennå og dette vil avhenge av om det blir muligheter for å forhandle, og deretter hva utfallet av eventuelle forhandlinger blir. Det er ingen aktivitet i området fra Statoil sin side på nåværende tidspunkt, sier han.

Han ønsker å presisere at selskapet ikke har fått tildelt noen lisens.

-Jeg så at det var rapportert i andre medier at vi har fått tildelt en letelisens, det er ikke riktig, sier han.

-Nicaragua er et uutforsket område så det er for tidlig å si noe om forventinger til dette, vi er i en tidlig fase og må se hvordan disse forhandlingene bærer frem. Vi har ikke foretatt noen seismikkundersøkelser i området selv, sier Rostad

NRK meldte fredag at «Statoil har sammen med det britiske selskapet Geoex fått tillatelse til å lete etter olje og gass utenfor kysten av Nicaragua».

 

 

Statoil har sammen med det britiske selskapet Geoex fått tillatelse til å lete etter olje og gass utenfor kysten av Nicaragua.

Det melder NRK.no fredag.

De skal kartlegge olje- og gassforekomster 32.000 kvadratkilometer i Stillehavet utenfor Nicaragua.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.