Oslo Børs faller torsdag morgen og er rundt klokken 10 ned 0,81 prosent.

Børsen tynges blant annet av en lavere oljepris, men også telesektoren tynger.

Brent 1. posisjon er nå rundt førti cent lavere per fat enn den var da Oslo Børs stengte onsdag. Den handles nå for om lag 46,1 dollar pr fat mot 46,47 dollar pr fat ved stengetid onsdag.

Nedsalg i Entra

Den norske staten, ved Nærings- og fiskeridepartementet, har torsdag morgen solgt 30 millioner aksjer i Entra, tilsvarende 16,33 prosent av aksjene i selskapet, til kurs 83 kroner. Salgssummen for aksjene er 2,49 milliarder kroner. Statens Entra-eierandel gikk ned fra 49,7 prosent til 33,4 prosent.

- Jeg er godt fornøyd med nedsalget og måten det har skjedd på, sier næringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding torsdag.

Entra-aksjen er ned 1,17 prosent i skrivende stund.

Telenor lanserer obligasjonslån

Ellers har Telenor torsdag morgen lansert et tilbud om et treårig obligasjonslån på inntil 1 milliard dollar med mulig oppgjør i Vimpelcom-aksjer. Som ledd av obligasjonstilbudet forplikter Telenor seg til, i henhold til markedspraksis, ikke å selge aksjer i VimpelCom i en periode på 90 dager etter oppgjør.

Telenor-aksjen er i skrivende stund ned 1,94 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs faller torsdag morgen 0,81 prosent til 597,68 poeng.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: