Telenor har torsdag lansert tilbud om et treårig obligasjonslån på inntil en milliard amerikanske dollar, opplyses det i en melding.

Obligasjonslånet kan under gitte betingelser gjøres opp med Telenors amerikanske depotaksjer i Vimpelcom. Hver

depotaksje representerer en ordinær aksje i Vimpelcom.

Ble kjent mandag

Tidligere denne uken opplyste Telenor at det vurderte å utstede et treårig obligasjonslån med oppgjør i Vimpelcom-aksjer til en samlet verdi på inntil én milliard dollar, med premie på inntil 35 prosent.

Telenor vil selge 142,5 millioner av aksjene gjennom et offentlig tilbud i USA av Telenors amerikanske depotaksjer i selskapet, opplyste selskapet mandag.

Telenor eier rundt 580 millioner aksjer i Vimpelcom, tilsvarende rundt 33 prosent av utestående aksjer.

Ikke rettet mot det norske markedet

I meldingen torsdag kommer det frem at obligasjonene vil bli tilbudt gjennom en fremskyndet «bokbygging» rettet mot institusjonelle investorer utenfor USA og til ikke-amerikanske statsborgere. Tilbudet vil ikke rettes mot det norske markedet, heter det.

Obligasjonene vil bli utstedt gjennom Telenors datterselskap Telenor East Holding II AS og vil være garantert av Telenor ASA, heter det.

Obligasjonenes kurs ventes å ha en premie på 30 til 35 prosent over referanseprisen på aksjene, som vil være den kursen som settes i det parallelle offentlige tilbudet hvor Telenor selger Vimpelcom-aksjer i USA, opplyses det.

I meldingen opplyses det at obligasjonene vil bli markedsført med en årlig kupong på 0,3750 - 0,8750 prosent, som betales halvårlig og etterskuddsvis.

Forpliktes til ikke å selge Vimpelcom-aksjer på 90 dager etter oppgjør

Telenor opplyser videre at obligasjonene vil bli utstedt på 100 prosent av pålydende og vil dersom de ikke løses inn, veksles inn, kjøpes eller kanselleres før tiden, bli løst inn på 100 prosent av pålydende ved forfallsdato.

Ved oppgjør av obligasjonene, kan Telenor levere deler av oppgjøret kontant i stedet for i aksjer. Ved innløsning kan Telenor levere en kombinasjon av kontanter og inntil 150 prosent av aksjene som ligger til grunn for obligasjonen, avhengig av markedskursen på aksjene når obligasjonen løses inn.

Gjennom obligasjonstilbudet forplikter Telenor seg til, i henhold til markedspraksis, ikke å selge aksjer i Vimpelcom i en periode på 90 dager etter oppgjør.

Morgan Stanley, J.P. Morgan, Citigroup og Credit Suisse er tilretteleggere for Telenor i transaksjonen.

 

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: