De amerikanske børsene åpnet opp fredag etter at sentralbanksjef Janet Yellens uttalelser torsdag kveld om at Federal Reserve er «i rute» til å begynne å høyne renten i år, gitt at den inneværende økonomiske trenden vedvarer.

Likevel ble stemningen forsuret for to av de tre toneangivende indeksene i USA.

Nasdaq falt betydelig og avsluttet ned minus 1,02 prosent til 4,686 poeng.

Federal Reserves beslutning om å holde renten uendret forrige uke medførte usikkerhet særlig relatert til utsiktene for fremvoksende økonomier. Under talen torsdag forsikret imidlertid Yellen investorene at veksten i den amerikanske økonomien er solid nok til å tåle uro i fremvoksende markeder, skriver Bloomberg News.

Indeksterminene steg ytterligere etter at reviderte tall offentliggjort av amerikanske statistikkmyndigheter fredag viste at bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg 3,9 prosent annualisert i andre kvartal 2015.

Det var ventet en oppgang på 3,7 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News, som var det samme som tidligere reviderte BNP-tall.

- Å si at en renteøkning i år er i emning gjenoppretter noe tillit i markedet. Fed, og spesielt Yellen, skapte noe usikkerhet ved å ikke høyne renten og samtidig fortelle markedet de var bekymret for den globale økonomien. Vi er generelt ikke helt overbevist om at korreksjonen er over, sier investeringsdirektør Otto Waser R&A Research & Asset Management til Bloomberg News.

Nike steg 8,91 prosent etter at selskapet torsdag kveld kunngjorde et resultat på 1,35 dollar pr aksje i regnskapsmessig første kvartal 2016, mot 1,09 dollar pr aksje samme kvartal i fjor.

 

Les også: - Vi ønsker en svekket valutakurs, uten at den går «helt bananas»

Hafjell på pristoppen

Tysklands transportminister: - Dieseljukset omfatter også VWs lastebiler

 

Se også:

- River skinnet av pølsa:

- River skinnet av pølsa!
- Kan vanskelig tenke meg en kulere bil. Mercedes presenterer nye biler på bilmessen i Frankfurt.
00:40
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.