Oslo Børs ventes stiger svakt tirsdag etter at oljeprisen er omtrent uendret fra børsslutt i Oslo mandag.  Børsene i Asia og USA har hatt en blandet utvikling det siste halve døgnet.

På selskapsfronten ventes det å bli oppmerksomhet rundt Kværner etter at Aibel tirsdag er tildelt epc-kontrakt (ingeniørtjenester, anskaffelser og bygging) for bygging av dekket til boreplattformen på Johan Sverdrup-feltet.

Selskapet melder tirsdag at det vil implementere ytterligere kostnadskutt som følge av at Aibel vant kontrakten.

«Dette var et oppdrag Kværner hadde en sterk ambisjon om å vinne. Konsernet bruker nå læringen fra anbudstapet til å gjennomføre ytterligere kostnadskutt i forbindelse med posisjonering for andre kontraktsmuligheter», skriver Kværner i en meldingen.

I starten av 2015 hadde Kværner en ordrereserve på 16,5 milliarder kroner.

Tapet av anbudet på boreplattformen gjør at behovet for å starte kapasitetsreduksjon før sommeren forsterkes.

Kværner-aksjen er ned 6,61 prosent til 8,20 kroner tirsdag formiddag.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,31 prosent til 611,69 poeng.

Les mer:

Milliardkontrakt til Aibel  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.