Oslo Børs steg onsdag ledet an av blant andre Telenor, Subsea 7 og Statoil, mens Nordic Semiconductor fortsatt fallet etter gårsdagens kvartalsrapport.

Oljeprisen var ved stengetid rundt en dollar per fat høyere enn da Oslo Børs stengte tirsdag, blant annet etter lagerstatistikk fra American Petroleum Institute, som viste lagertrekk i USA i forrige uke.

BNP-tall fra Kina preget makrobildet onsdag, og bidro til nedgang i metallprisene. Veksten var som ventet i tredje kvartal på 6,7 prosent på årsbasis, og gjør det sannsynlig at Kina vil nå sitt offisielle vekstmål på 6,5 prosent.

Innenlandsk etterspørsel har så langt i år blitt holdt oppe av støttende penge- og finanspolitikk og et hett boligmarked, som har gjort at bygg- og anleggsektoren har kommet tilbake. Nordea Markets mener at dette ikke er bærekraftig og at momentet i makrobildet vil svekkes fra årsskiftet.

Nordea-økonomene fra støtte fra Commerzbank. De viser til at på grunn av tegn til overoppheting i boligmarkedet vil myndighetene innføre tiltak for å dempe aktivitet, som trolig vil ha negative effekter på Kinas økonomi de kommende kvartalene.

Samtidig med BNP-tallene ble det også publisert tall for industriproduksjon, som skuffet, mens investeringer økte noe. Commerzbank tviler på at investeringstallene er tilstrekkelige til å overbevise markedet om en solid vekst i fremtiden.

Kinas aluminiumproduksjon steg til det høyeste på 15 måneder i september, og Commerzbank mener at det blir press på metallprisene fremover på grunn av økt produksjon.

Tremånederskontrakten for aluminium på London Metal Exchange var ned 1,2 prosent til 1.622 dollar onsdag.

Norsk Hydro legger frem resultater neste tirsdag, og Credit Suisse har et positivt syn på aksjen, og viser blant annet til oppgangen i aluminiumprisen den seneste tiden. I 2017 og 2018 venter de at aluminiumprisene faller litt.

Hydro endte opp 0,1 prosent til 35,08 kroner.

Danske Bank Market oppgraderer anbefalingen på Subsea 7-aksjen til kjøp fra salg, og kursmålet høynes til 150 kroner.

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport at de opprettholder kjøpsanbefalingen på Subsea 7 og Aker Solutions. På Subsea 7 beholder de kursmålet på 105 kroner, mens på Aker Solutions høyner de kursmålet til 47 kroner fra 42 kroner.

«Ettersom forventningene til omsetningen og driftsinntjeningen for Aker Solutions og Subsea 7 i 2018 er ganske lave mener vi at risikoen for negative inntektsjusteringer er begrenset. Både Aker Solutions og Subsea 7 har steget rundt 45 prosent hittil i år, og når veksten og lønnsomheten begynner å forbedre seg bør aksjene fortsette å stige», skriver meglerhuset.

Citi nedgraderer sin anbefaling på Aker Solution til nøytral, og begrunner det med at tidligere argumenter om en gjeninnhenting i oppdrag på eksisterende felt på kort sikt og at markedet vil anerkjenne at det er en fremtid for offshore-tjenester når oljeprisen er 50 dollar pr fat i stor grad er utspilt.

Subsea 7 steg 2,4 prosent til 92,70 kroner, mens Aker Solutions steg 0,5 prosent onsdag til 42,65 kroner.

Carnegie nedgraderer sin anbefaling på Nordic Semiconductor til hold fra kjøp. Kursmålet nedjusteres til 40 kroner fra 50 kroner, ifølge en oppdatering datert 18. oktober.

Nedgraderingen begrunnes blant annet med at prosjektutsettelser gir redusert visibilitet. Meglerhuset peker også på at resultatet til Nordic Semiconductor for tredje kvartal var svakere enn ventet.

Nordic Semiconductor endte ned 4,9 prosent til 32,80 kroner onsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,70 prosent til 638,14 poeng, omsatt for 2.875 millioner kroner.

Les også: Oljeservicegigant spretter opp på Wall Street

  Atea ser høyere marginer

Jensen forsvarer skattekutt – tross økte forskjeller (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
- Obama-regjeringen er korrupt som djevelen
01:42
Publisert:

Hvem vinner den siste president-debatten?
Det nærmer seg den siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton. Den skal foregå her på University of Nevada i Las Vegas.
01:52
Publisert: