Wall Street var svakt opp etter en blandet start onsdag. Tesla Motors bidro til at også teknologibørsen Nasdaq kom seg over i positivt terreng.

Tesla-sjef Elon Musk satt fart på Tesla-aksjen etter å ha meldt tidspunktet for selskapets varslede produktnyhet.

Elbilprodusenten vil avholde en pressekonferanse klokken 02.00 natt til torsdag norsk tid, etterfulgt en av 30 minutters spørsmålsrunde, opplyser Musk via sin Twitter-konto.

Tesla-aksjen falt litt tilbake mot slutten av handelsdagen etter å ha vært opp nærmere tre prosent.

Aksjen sluttet likevel opp rundt 2,5 prosent, til omlag 204 dollar.

Oljeløft

Energiaksjer trakk opp torsdag. Oljeprisen fikk seg et løft etter lavere amerikanske oljelagre enn ventet i forrige uke.

De amerikanske råoljelagrene falt med 5,2 millioner fat til 468,7 millioner fat, i uken frem til 14. oktober.

Til sammenligning var det ventet at lagrene ville være opp 2,1 millioner fat, ifølge medianen av estimater innhentet av Bloomberg News. Gjennomsnittsestimatet var en oppgang på 2,2 millioner fat.

Oljeprisene steg på nyheten, men falt noe tilbake utover dagen. Likefullt var nordsjøoljeprisen for utsatt levering opp til 52,5 dollar, mens amerikansk olje WTI var opp til omlag 51,6 dollar fatet.

Oljeservice-byks

Oljeservicekjempen Halliburton steg markert å ha levert overskudd i tredje kvartal, mot forventning. Aksjen sluttet opp over fire prosent.

Halliburton fikk et justert resultat per aksje på 0,01 dollar i tredje kvartal 2016, ifølge selskapets kvartalsrapport onsdag, melder TDN Finans.

Det var ventet et resultat på -0,06 dollar per aksje i kvartalet, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Morgan Stanley steg etter at storbanken fikk et resultat på 0,80 dollar per aksje fra videreført virksomhet i tredje kvartal 2016 mot ventet 0,63 dollar.

Resultatsesongen fortsetter med uforminsket styrke onsdag, der storselskaper som American Express, eBay, Valeant og FMC også legger frem tall etter børsslutt.

Fortsatt rente-usikkerhet

Den amerikanske sentralbankens Beige Book, som er distrikts-sentralbankenes innrapportering av den økonomiske situasjonen i respektive områder, viser moderat vekst i nær samtlige regioner.

- Rapporten klarte ikke å bevege retningspilen på noen som helst måte. Dette var en rapport så nær på linje med forventningene som vi noensinne har hatt,sier toppsjef Adam Sarhan i Sarhan Capital til CNBC.com

Rapporten peker også på at en sterk dollar fortsetter å tynge eksporten, men ser en økning i forbruket samt bedre tjenesteetterspørsel. Samtidig er boligmarkedet i vekst, og det er tegn til stabilisering i den hardt rammede olje- og energisektoren.

Lønnsveksten omtales som "relativt stabil", men enkelte selskaper innen flere sektorer, som i produksjonsvirksomheter, hotell- og overnattingsbransjen, helsevirksomhet, transport og salg, melder om mer utfordrende tilgang, melder CNBC.com.

Markedet følger Feds bevegelser og signaler nøye for tegn til tidspunktet for en forestående renteheving. Mens det neste Fed-møtet er om to uker, ventes ikke en eventuell heving før desember-møtet av de fleste.

Bakteppet er signaler om økt aktivitet, og bedre sysselsetting, der arbeidsledigheten har kommet ned til 5,0 prosent.

Siste mulighet for Trump?

Natt til torsdag kl. 03.00 norsk tid er det duket for den siste av tre direktsendte TV-debatter med de amerikanske presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump.

Mange anser dette for å være Trumps siste mulighet til å snu vinden han har i mot seg.

"Kveldens debatt er en Donald Trumps siste muligheter til å spise seg inn på det tilsynelatende uoppnåelige forspranget til Hillary Clinton", skriver sjefstrateg Jeremy Klein i FBN Securities i en oppdatering onsdag, ifølge CNBC.

Les også: Eksperter: Lettere sagt enn gjort med valgjuks i USA

Amerikanske nøkkelindekser ved børslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 18202,83 0,23%

  • NASDAQ Composite 5246,41 0,05%

  • S&P 500 2144,32 0,22%

Les også: Trump taster inn penger til Clinton
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor
 

Se DNtv:
- Obama-regjeringen er korrupt som djevelen
01:42
Publisert:

Hvem vinner den siste president-debatten?
Det nærmer seg den siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton. Den skal foregå her på University of Nevada i Las Vegas.
01:52
Publisert: