Oslo Børs er svakt ned fredag og får lite drahjelp fra de tradisjonelle børslokomotivene, der Statoil tynger utviklingen. Det amerikanske aksjemarkedet er stengt på grunn av uavhengighetsdagen.

Flyselskapet Norwegian spretter imidlertid opp.

Torsdag åpnet toppsjef Bjørn Kjos direkteruten mellom London Gatwick og New York, noe som tiltrakk seg interasjonal mediedekning der Kjos blant annet ble intervjuet av CNBC og The Wall Street Journal.

Norwegian-sjefen bryter det han mener er et av de siste kartellene i verden. Strekningen har i alle år vært dominert av de tradisjonelle selskapene, der konkurransen har vært begrenset, ifølge Kjos. Nå satser toppsjefen på å halvere prisen på ruten og på at lavkostselskaper som Easyjet, Monarch og Ryanair, som er store på Gatwick, skal fore rutene med passasjerer.

Norwegian vil kjøpe 20 nye Dreamliner-fly fra Boeing, ifølge The Wall Street Journal.

- De nye Dreamlinerne dekker flyselskapets ekspansjonsplaner fram til 2022, sier Kjos, ifølge avisen.

Norwegian har i dag syv 787-9 Dreamliner-fly i sin flåte.

Norwegian-aksjen er opp 3,8 prosent til 214,90 kroner. Aksjen er dermed opp 14,2 prosent sålangt i år, men ned 9,9 prosent den siste måneden.

Amerikanske jobbtall overrasket på oppsiden torsdag. De såkalte non-farm payrolls viser at det ble skapt 288.000 arbeidsplasser i USA i juni, mens 215.000 var ventet.

I tillegg var ledigheten ned fra 6,3 til 6,1 prosent, som er det laveste nivået på nær seks år.

Hovedindeksen er ned 0,08 prosent til 628,31 poeng.

Les også:
Danske Bank overtar tidenes norske hotellfiasko

– EØS kan koste oss våre velferdsordninger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.