Estatia Resort Norefjell er det mest ambiøse prosjektet i norsk hotellhistorie. Nå gidder ikke Danske Bank å bare være långiver lenger og blir eier av både hotell og skianlegg, skriver Finansavisen.

Hotellet på Norefjell som åpnet i 2009 med et stort spaanlegg og 284 leiligheter, er Nordens største målt i antall senger. Med 1900 sengeplasser skulle det ifølge avisen trekke hele Østlandets næringsliv til konferansefest og ellevill inntjening.

Fortsatt er 140 av de 284 leilighetene ikke solgt - samme antall som for to år siden.

«Her kan du nyte, uten å yte», var slagordet i salgsprosessen.

Virkeligheten ble en helt annen.

Ikke til evig tid

Byggekostnadene var estimert til 700 millioner kroner, men endte på 1,2 milliarder. Hotellet går i minus og har en gjeld på 860 millioner kroner.

Nå konverterer långiver Danske Bank 530 millioner kroner fra gjeld til egenkapital. Banken skal også finansiere en kongresshall med plass til 750 gjester.

- Jeg skal ærlig innrømme at det blir noen avdelingssamlinger for Danske Bank på fjellet, sier kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank til Finansavisen.

Banken har imidlertid ingen planer om å være hotelleier til evig tid, og sier det ikke kan være overraskende at den skal ut igjen på et tidspunkt.

- Men vi har ingen planer om når det skjer. Det viktige nå er å sikre en positiv utvikling, og vi er inne i dette for mer enn det korte bildet, sier Arnesen til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Slipper erstatningsansvar på 184 millioner kroner


- De har kjørt selskapet i grøfta


Kjøpere nekter å betale på Norefjell