Oslo Børs endte ned 1,20 prosent torsdag, etter at store selskaper som oljeselskapet Statoil og storbanken DNB begge falt på børs onsdag.

De to selskapene falt henholdsvis 3,6 og 2,9 prosent.

Oslo Børs falt til 615,63 poeng, omsatt for 2,76 milliarder kroner.

Foruten DNB og Statoil var aluminiumsselskapet Norsk Hydro, sjømatselskapet Marine Harvest og undervannsentreprenøren Subsea 7 de mest omsatte aksjene torsdag, og alle endte opp.

Bedre enn ventet

Torsdag morgen la undervannsentreprenøren Subsea 7 et resultat for andre kvartal som var bedre enn analytikerne ventet på forhånd, likevel endte aksjen flatt torsdag etter å ha åpnet opp etter børsåpning.

Nordea Markets mener at resultatene til Subsea 7 overrasket positivt med bedre enn ventet driftsresultat, margin og ordreinngang, skriver TDN Finans.

- Det var god kontantstrøm, bra ordreinntak, stang inn på alle punkter. Selskapet har dessuten vært gode til å få ned kostnader, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til TDN Finans og støttes av blant annet analytiker Håkon Amundsen i ABG Sundal Collier. Begge mener aksjen er lavt priset, ifølge nyhetsbyrået.

Lunde venter at kursen vil stige ytterligere de kommende dagene.

- De siste tre-fire kvartalene har det vært samme tendens: Subsea 7 leverer mye sterkere enn ventet, kursen reagerer moderat positivt for så gradvis å tikke opp de neste ukene, sier Lunde.

Fusjonerer

I en børsmelding tidligere torsdag morgen opplyste Rem Offshore og Solstad Offshore at rederiene slår seg sammen. Solstad er en av dagens klare børsvinnere, og ender opp 17,7 prosent på Oslo Børs. Rem Offshore faller 10 prosent på Oslo Axess-børsen, som er bygget opp av selskaper som ikke tilfredsstiller kravene om notering på Oslo Børs.

Tidligere denne uken ble det kjent at Aker, som er kontrollert av Kjell Inge Røkke, har kjøpt seg opp i et obligasjonslån i offshorerederiet Rem Offshore. Aker brukte eierskapet til å blokkere et refinansieringsforslag.

Selskapet foreslo i stedet at Rem slår seg sammen med Solstad Offshore, hvor Aker nylig investerte en halv milliard kroner gjennom aksjer og et konvertibelt obligasjonslån.

Fortsetter oppgangen

Oljeserviceselskapet Prosafe er børsvinneren torsdag, og er opp 20,7 prosent. Selskapet var også blant børsvinnerne onsdag, med en oppgagn på 9,4 prosent. Selskapet fikk forhåndsgodkjenning for sine refinansieringsplaner onsdag etter å ha vært i diskusjoner med enkelte store obligasjonseiere om refinansieringsforslaget.

Eiere av vesentlige posisjoner i samtlige obligasjonsserier har gått med på å stemme for forslaget, kom det frem i en meldingen fra selskapet onsdag.

Oljeprisen faller videre

Oljeprisen fortsetter fallet torsdag etter at USAs energiinformasjonsbyrå onsdag rapporterte en økning i amerikanske oljelagre på 1,7 millioner fat i løpet av uken frem til 22. juli, mot ventet fall på 2,0 millioner fat, ifølge Bloomberg News' estimater.

Ellers har DNB Markets gjort en sammenfatning av resultatsesongen i de nordiske markedene så langt.

«Rapportene har kommet inn i overkant av forventningene. Flertallet av selskapene har levert bedre tall enn ventet og flertallet har også fått et løft i kursen som oversteg markedet på rapporteringsdagen», skriver meglerhuset ifølge TDN Finans.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en

Vil rive investeringer på en kvart milliard: - Det er store penger. Vi river hele dritten

Tar ut 150 millioner i utbytte tross skrekk-år: – Ting går opp og ned dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.