Oslo Børs åpner opp fredag, drevet av en stigende oljepris og positive terminkontrakter i Europa.

Bakgrunnen for oppgangen i Asia fredag er tegn på stabilisering i den kinesiske økonomien, ifølge Bloomberg News. Terminkontrakter ved toneangivende europeiske børsindekser er opp rundt 0,5-0,6 prosent. I USA er terminkontraktene flate.

Oljeprisene stiger fredag morgen for andre dag på rad, og prisen på nordsjøolje er rundt 40 cent høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte torsdag. Brent 1. posisjon, som er desember-kontrakten, omsettes for 52,15 dollar per fat fredag morgen.

Følg markedet med DN Investor

Norne Securities har vært negative til lakseaksjene det siste året, men velger nå å snu og anbefaler nå kjøp av sektoren.

«Vi har tatt feil på laksesektoren det siste året med vår salgsanbefaling. Det feilaktige valget ble gjort da næringen hadde seriøse lakselusproblemer i Nordvestlandet og lakseprisene hadde nådd et nivå der prosesseringsindustrien ikke klare å overføre prisene til kundene og tjene penger», skriver analysesjef Karl Johan Molnes i en sektoroppdatering datert fredag.

Han sier at momentumet for laksesektoren som en helhet tilsier kjøpsanbefaling frem til april eller til ubalansene som har bygget seg opp i markedet begynner å falle fra hverandre.

Marine Harvest, Bakkafrost og Lerøy har nå hold-anbefaling hos meglerhuset, mens Salmar, Grieg og Norway Royal Salmon har «trading buy»-anbefaling.

Hovedindeksen på Oslo Børs er fredag morgen opp 0,79 prosent til 635,7 poeng. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk skattelisten der du bor

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Pr-topp tjente 5,5 millioner mer enn sjefen

Fersking på skattetoppen

Anbefalt av DNTV:

Johaug: -Jeg er helt knust, vanvittig fortvila og jeg er forbanna.
Therese Johaug forteller hvordan hun har havnet i den vanskelige situasjonen
02:09
Publisert:

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: