Oslo Børs er lite endret fredag, noe tynget av fall i oljeprisene siden stengetid i går og negativ utvikling i oljesektoren på børsene i USA.

Brent-olje omsettes for rundt 48,34 dollar fatet i skrivende stund. Da Oslo Børs stengte torsdag, lå oljen på rundt 49,52 dollar. Utviklingen i oljeprisene etter stengetid i Oslo, var for øvrig gjenspeilet i utviklingen i de oljerelaterte aksjene i USA.

Blant de 25 selskapene i tungvektsindeksen OBX er 12 i pluss, én uendret og 12 i rødt etter noen minutters handel fredag. Størst oppgang har tankrederiet Frontline, som stiger 1,6 prosent til 23,60.

Europeiske børser stiger markert fra start fredag.

Oppmerksomheten i markedet ventes å rettes mot arbeidsmarkedstall fra både Norge og USA. I Norge kommer ledighetstall fra NAV for september, mens det i USA kommer den månedlige arbeidsmarkedsrapporten.

Ifølge estimater innhentet av TDN Finans, ventes det at NAV-ledigheten falt til 2,9 prosent i september, fra 3,1 prosent måneden før.

I USA ventes det at antallet sysselsatte utenfor landbruket å stige med 201.000 i september, fra en oppgang på 173.000 måneden før. Ledighetsraten ventes å forbli uendret på 5,1 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,18 prosent til 587,25 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Slik gikk det med prisene på borettslagsleilighetene i september

- Klart fall i aksjer, klart fall i dollar og klart fall i råvarer

Asia i dag: Tidenes kapitalflukt i fremvoksende land

Se DNTV: Trump lover å sende syrerne hjem

Trump lover å sende syrerne hjem
Den republikanske presidentkandidaten har lite til overs for syriske flyktninger, og han har ingen problemer med å la folket få vite det.
01:20
Publisert: