Oljeselskapet DNO fortsetter der gårsdagen slapp på Oslo Børs fredag.

Selskapet ledet an i oppgangen torsdag med et byks på nær seks prosent etter driftsoppdateringer og nyheten om at de kurdiske selvstyremyndighetene i Nord-Irak (KRG) har kommet til enighet med Tyrkia om en oljeeksportavtale for de neste 50 årene.

KRG-statsminister Nerchirvan Barzani sier til den kurdiske avisen Rudaw fredag at oljeeksport ikke er et ledd i en uavhengighetsprosess fra Irak, ifølge TDN Finans.

Samtidig melder den tyrkiske avisen Sabah at et andre tankskip lastet med en million fat kurdisk olje fra Nord-Irak skal ha gått fra den tyrkiske
middelhavshavnen Ceyhan, ifølge TDN Finans.

Ifølge en anonym oljehandler i London er kjøperen en av de store aktørene i markedet. Han bekrefter også at markedsaktørene er klare for å kjøpe mer olje fra KRG.

DNO-aksjen spretter opp 2,05 prosent til 23,37 kroner sålangt fredag. Aksjen er opp over åtte prosent på ukesbasis, men tross dette er nedgangen på 3,4 prosent sålangt i år.

Solenergiselskapet Rec Solar trekker også opp nærmere to prosent.

Selskapet melder å ha inngått en kontrakt med Solarcity for kjøp av solpaneler på minst 100 megawatt, med opsjon på inntil 240 mw over en tolvmånedersperiode, ifølge TDN Finans.

Rec Solar er opp til 104 kroner.

Norges Bank legger frem stemningsrapporten "Regionalt nettverk" for norsk økonomi klokken 10.00 fredag.

Samtidig offentliggjøres den viktige sysselsettingsrapporten non-farm payrolls fra USA for mai på formiddagen klokken 14.30.

Nordea Markets mener rapporten sammen men neste ukes mai KPI og den første undersøkelsen av oljeselskapenes investeringsplaner for 2015, blir avgjørende for renteprognosen vi får 19. juni, ifølge morgenrapporten.

I første kvartal meldte Norges Banks nettverk om en vekst i økonomien på 0,3 prosent mot foregående kvartal, og Nordea tror ikke veksten vil bli vesentlig annerledes i mai.

"Kommer nettverket inn med vekst på si 0,3 til 0,5 prosent burde det ikke endre Norges Banks syn", skriver meglerhuset.

Nordea Markets tror på en sysselsettingsvekst på 225.000, mens forventningene i markedet ligger på 218.000 nye arbeidsplasser. Samtidig er det verdt å merke seg at markedet venter en liten økning i arbeidsledighetsprosenten, påpeker meglerhuset.

Ifølge estimater fra Bloomberg News ventes det en sysselsettingsvekst på 215.000 i mai utenfor jordbrukssektoren, en nedgang fra 288.000 måneden før.

Hovedindeksen på Oslo Børs er nær uendret til 616,54 poeng.

Les også:
Derfor vil ikke Pimco-gründeren ha mobiltelefon
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.