Rec Silicon steg markert etter et skritt i retning av løsning på en handelskrig mellom USA og Kina.

Rec Silicon endte opp 11,9 prosent. Hemlock Semiconductor har vunnet frem i en rettstvist mot Solarworld onsdag kveld. Styreleder Jens Ulltveit-Moe i Rec Silicon sier til TDN Finans at Solarworld har vært nøkkelen til en løsning på handelskrigen innen polysilisium mellom USA og Kina, og at spørsmålet etter dommen er om selskapet vil opprettholde sitt veto mot en løsning.

Dommen er et skritt i riktig retning, men det er fortsatt stor usikkerhet, ifølge analytikere.

- Det er et ørlite håp om at handelskrigen mellom USA og Kina nå kan være et knepp nærmere avslutning. Men jeg tipper Solarworld ikke har tenkt å gi seg. De er relativt standhaftige, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie.

Rec-aksjen ble omsatt for 134 millioner kroner på Oslo Børs.

Ventet kutt - overrasket alle

På makrofronten var det fokus på rentebeslutningen i Storbritannia, der sentralbanken besluttet å holde renten uendret, mens mange hadde ventet et kutt. De store børsene i Europa var opp over én prosent ved stengetid på Oslo Børs.

Storebrand endte opp 2,9 prosent etter at selskapet la frem et resultat som var betydelig bedre enn ventet drevet av høyere enn ventet profittandel fra Visa-salg, finansiell utvikling og engangseffekter på skatt og kostnader.

Fondsfinans-analytiker Geir Kristiansen mener Storebrand-rapporten var sterk innen finansresultatet og solvens-utviklingen. Dette bør sikre fremtidig utbytteutbetaling, sier han til TDN Finans torsdag.

Kristiansen mener Storebrand-rapporten imidlertid viste skuffende underliggende drift, og sier at de vil beholde sin hold-anbefaling på aksjen.

Norwegian falt svakt

Rapporten til Norwegian fikk en mer lunken mottakelse og aksjen falt 0,2 prosent. Selskapet ser nå en enhetskostnad på 0,38 kroner i 2016, mot tidligere 0,37 kroner. Endringen skyldes i hovedsak økte wetlease-kostnader.

Pareto Securities mener at Norwegians ebitda var skuffende i kvartalet, drevet av betydelig høyere kostnader relatert til trening av piloter og administrasjon. De venter at konsensus for resultat pr aksje vil kuttes med om lag ni prosent for 2016 etter rapporten.

På den annen side trekker meglerhuset frem selskapets ordre på 30 A321LR-fly fra Airbus, i bytte mot eksisterende ordre på 30 A320neo, som positivt.

«Slik vi ser det er det positivt at selskapet sikrer ytterligere kapasitet til sin langdistanseekspansjon», skriver Pareto.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,25 prosent til 621,05 poeng, omsatt for 2,991 milliarder kroner.

Les også:

Asia i dag: Vil selge arvesølvet til Kina

Solgte kluter for 1,8 milliarder dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her