Oslo Børs stiger fredag drevet av markert høyere oljepris. For mediehuset Shcibsted og riggselskapet Seadrill går det imidlertid kraftig nedover fredag formiddag.

Kutter i ordrereserven

Seadrill-aksjen faller over ti prosent etter at selskapet tidligere på dagen fredag meldte at det tar ut 1,1 milliarder dollar fra ordrereserven i forbindelse med kontrkater med det hardt prøvede brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Seadrill-aksjen faller 10,6 prosent til 91,50 kroner på Oslo Børs.

Schibsted-smell

Mediekonsernet Schibsted faller også tungt etter at selskapet la frem kvartalstall fredag morgen. Aksjen faller 5,8 prosent til 472,00 kroner.

Inntekstsvikten til Finn satt sitt preg på resultatene.

– Finn er et strålende selskap, og det har mange spennende muligheter. Men det er et skuffende kvartal for Finn på topplinjen, sier Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal da han presenterte resultatene for fjerde kvartal fredag morgen.

Driftsresultat for konsernet som helhet før ned- og avskrivninger (ebitda) endte på 453 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

Resultatet var svakere enn ventet. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans var det ventet et driftsresultat på 524 millioner kroner i kvartalet.

Carnegie skriver at hvis man justerer for andre kostnader, som var langt høyere enn ventet, får man en ebitda mer på linje med deres forventinger.

«Alt i alt er venter vi fortsatt økende vekst i rubrikkannonser på nett, takket være solide utsikter i Spania og eiendomsgjennombruddet i Frankrike. Andre online-markeder gjør det bedre enn ventet, noe som må betraktes som positivt», skriver Carnegie.

Meglerhuset skriver de vil bare gjøre mindre endringer i estimatene.

«Aksjen kan komme under press på grunn av resultatene, men vi mener at dette er en kjøpsmulighet», heter det.

Vil ikke signere - stiger kraftig

Partnerne på Johan Sverdrup-feltet har fredag levert plan for utbygging og drift av gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen.

Etter fordelingen av Johan Sverdrup-lisensene, ender Statoil opp med 40,0267 prosent av feltet. Det norske oljeselskap får 11,8933 prosent, mens Lundin Petroleum får 22,12 prosent. Det norske oljeselskap er ikke enig med øvrige partnerne om fordeling.

Inntil en endelig avgjørelse er tatt, legger Olje- og energidepartementet Statoils forslag til fordeling til grunn.

Statoil stiger 3,13 prosent til 147,90 kroner. Det norske oljeselskap stiger imidlertid også kraftig på meldingen. Aksjen er opp 4,5 prosent til 38,60 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,22 prosent til 612,71 poeng.

Les også:

Svakere enn ventet for Schibsted

Opptur for Rec Silicon

Brasil-smell for Seadrill  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.