Telenor og Storebrand ledet opp i moderat oppgang på Oslo Børs onsdag.

Telenor rapporterte en ebitda på 11.884 millioner kroner for første kvartal, mens det var ventet en ebitda på 11.679 millioner kroner.

Arctic Securities mener Telenor-rapporten var sterk med enn høyere enn ventet ebitda før speielle poster. Meglerhuset trekker særlig frem resultatet fra den norske virksomheten.

Handelsbanken Capital Markets viser også til at Telenors rapport for første kvartal var bedre enn ventet med en sterk utvikling i Norge, Sverige og Bulgaria. Meglerhuset ser en høy sannsynlighet for at Telenor vil høyne dets guiding for 2014 i andre kvartal eller tredje kvartal.

  Telenor endte opp 0,5 prosent til 185,60 kroner, omsatt for 660 millioner kroner.

Storebrand steg

Storebrand fikk et konsernresultat før amortiseringer og skatt på 728 millioner kroner i første kvartal 2014, mot et resultat på 553 millioner kroner i samme periode året før.

På forhånd var det ventet et konsernresultat før amortiseringer og skatt på 555 millioner kroner, ifølge tall innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Storebrand karakteriserer kvartalet de akkurat har vært igjennom som sterkt og er spesielt fornøyd med hvordan de ligger an for oppreservering til de nye kravene for langt liv.

- Resultatmessig er det et sterkt kvartal. Vi har pekt på en del elementer som er spesielle i dette kvartalet, men selv når vi luker de ut er det ikke tvil om at det er en underliggende god resultatutvikling i selskapet, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand til TDN Finans.

Han er blant annet spesielt fornøyd med at de tidlig ute med oppreserveringen til kravene forbundet med langt liv.

Storebrand har et oppresereveringsbehov på 12,4 milliarder kroner ved utgangen av mars 2014, og har søkt Finanstilsynet om en periode på syv år for å fylle opp kravene. Selskapet har allerede reservert seks milliarder, etter ytterligere 1,9 milliarder ble gjort tilgjengelig i første kvartal.

- Er 1,9 milliarder i kvartalet tempoet dere ser for dere videre?

- Nei, det er det ikke. Nå er vi nesten halvveis med opptrappingen av reservene før perioden i realiteten har begynt og det er betryggende. Hvis vi klarer å oppnå ventet avkastning på porteføljen på rundt 4,4 prosent, så kommer vi godt i mål med 90 millioner i kvartalet, sier Grefstad.

Avkastning på rundt 4,4 %

Med en avkastning på rundt 4,4 prosent har Storebrand ikke tatt med realisering av kursgevinster.

Selskapet søker Finanstilsynet om syv år for å oppfylle kravene til langt liv.

- Det er viktig for oss å ha den fleksibiliteten. Klarer vi det før, er vi veldig glad for det, men vi synes fortsatt det er en stram tidsplan, sier Grefstad.

  Grefstad sier det er lite nytt å komme med rundt utbyttepolitikken til selskapet.

 - Nå begynner rammebetingelsene å komme på plass og vi får ytterligere klarhet rundt Solvens II-regelverket dette året. Det er såpass store løft både på Solvens II og langt liv at jeg gjentar målet om å møte kravene uten å be om ny kapital, sier Grefstad.

Storebrand planlegger en kapitalmarkedsdag i løpet av høsten der Grefstad sier de kan kommentere spørsmål rundt blant annet utbytte.

Storebrand sluttet opp 5,3 prosent til 35,90 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,17 prosent til 583,78 poeng, omsatt for 4,5 milliarder kroner.

Les også:
Hevder Danske Bank vurderer å droppe Norge

Resultatskrell for Lundin  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.