Oslo Børs åpner forsiktig opp mandag.

Seismikkmyggen Seabird Exploration stiger imidlertid som en rakett, der aksjen er opp 50 prosent på høyt volum.

Ifølge TDN Finans vil seismikkjempen TGS-Nopec bruke fire av selskapets skip i en Mexico-undersøkelse. Nyheten er senere bekreftet av Seabird.

Seabird stiger 50 prosent til 0,09 kroner. Det verdsetter selskapet til 276 millioner kroner.

Oljeprisen er om lag 1,80 dollar høyere i skrivende stund enn ved Oslo Børs' stengetid på fredag.

Goldman Sachs har gjort en rekke endringer i sine anbefalinger innenfor oljenæringen.

DNO oppgraderes til kjøp fra nøytral, mens TGS Nopec nedgraderes til nøytral fra kjøp. Subsea 7 og Prosafe nedgraderes til selg fra nøytral. Statoil nedgraderes til selg.

Goldman Sachs gjør dette samtidig som det tar ned sitt oljeprisanslag til 62-65 dollar for perioden 2016-2018. Goldman-analytikerne venter nå at oljeprisen faller til 55 dollar pr fat i 2020. De nedgraderer anbefalingen på integrerte oljeselskaper som sektor til «cautious» fra nøytral.

DNO stiger 3,7 prosent til 12,1 kroner, mens Statoil er ned 0,45 prosent til 153,80 kroner.

John Fredriksen-dominerte Frontline og Seadrill er opp henholdsvis 7,3 prosent og 2,4 prosent.

På makrofronten er det ventet at det blir forholdsvis rolig i dag. Det kan likevel bli noe fokus på en tale fra ledelsen i Den europeiske sentralbanken (ESB) samt boligbyggerindeksen NAHB i USA utover dagen. Det er også møte i Sveriges Riksbank i dag.

Onsdag denne uken kommer også referatet fra forrige rentemøte i Den amerikanske sentralbanken. Nordea venter at diskusjonen fortsatt vil indikere renteheving senere i år.

«Mest spennende blir diskusjonen rundt de svake dataene vi så i årets første kvartal og betydningen av sterkere dollar. Sannsynligvis vil komiteen se svakheten som midlertidig. Vi venter første renteøkning i september. En renteøkning i juni virker usannsynlig etter de siste svake tallene og sannsynligheten for at Fed venter til desember har økt», skriver meglerhuset i morgenrapporten.

Hovedindeksen er opp 0,17 prosent til 654,79 poeng.

Les også:
TGS får tillatelse for «Gigante»-prosjekt
Goldman Sachs spår lavere aluminiumspriser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.