Oslo Børs åpner ned fredag, drevet av den sterke oljeprisnedgangen torsdag kveld.

- Nå skal børsen ned. Oljeprisen er volatil og ingen vet helt hvordan den utvikler seg. WTI-oljeprisen falt jo fire prosent etter at vi stengte her torsdag, sier en megler til TDN Finans.

Fredag morgen faller Statoil-aksjen over 0,8 prosent. Torsdag endte den opp 3,3 prosent.

Følg utviklingen på DNs børs- og markedssider

Ser til Sveits

Markedet ventes fortsatt å være preget av den sveitsiske sentralbankens avgjørelse om å frigjøre francen fra euroen torsdag.

- Det blir oppmerksomhet på etterdønninger etter det som skjedde i Sveits torsdag, med endringer i valutakursene. Ved siden av oljeprisene er dette den viktigste faktoren akkurat nå, sier megleren.

Henter seg inn

Fredag morgen henter oljeprisen seg noe inn.

Brent 1. posisjon, som fra og med i dag er marskontrakten, ligger på 48,53 dollar per fat - opp 26 cent fra forrige handledag, da kontrakten falt 1,23 dollar til 48,27 dollar per fat.

Prisen lå på om lag 49,64 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs torsdag.

Les også:
Ikke billigere billetter
Bonusbråk i Lloyds
– Olje er for de langsiktige (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.